Konzum u primanje više od 10.000 zaposlenika ulaže 30 milijuna eura

Pixabay.com
Novac, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Trgovački lanac Konzum, iz sastava Fortenova grupe, u utorak je izvijestio da u primanja više od 10.000 zaposlenika ulaže više od 30 milijuna eura.

Riječ je, kako se navodi u priopćenju, o najvećem ulaganju u povijesti kompanije koje će obuhvatiti više od 10.000 zaposlenika i koje se odnosi na sva radna mjesta u maloprodaji, veleprodaji, logistici i internet prodavaonici te na više od polovice zaposlenika na administrativnim i uredskim radnim mjestima, prenosi Hina.

Tako će, primjerice, bruto plaća na radnom mjestu prodavač, na kojem radi više od 50 posto svih zaposlenika Konzuma, rasti u prosjeku za 20 posto. Uz to, dodatno je povećan i iznos ostalih materijalnih prava – božićnice, regresa i naknade za topli obrok.

Povećanju plaće prethodili su razgovori sa Sindikatom trgovine Hrvatske, koji je pozdravio inicijativu Konzuma.

Predsjednica sindikata Zlatica Štulić je istaknula kako s Konzumom već dugi niz godina imaju dobru suradnju, čiji je rezultat potpisan Kolektivni ugovor.

U priopćenju se navodi kako su, osim najavljenog povećanja primanja, zaposlenici Konzuma dobili i božićnicu te dar za dijete, čiji iznosi su početkom godine povećani.

Također, Konzum redovito isplaćuje i jubilarne nagrade, naknadu za novorođenče, naknadu za topli obrok, prijevoz i nagradu za učinak, dodatno zdravstveno osiguranje, navodi se u priopćenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari