Konsolidirani prihodi Acera u trećem tromjesečju 2023. iznosili su 67,44 milijarde tajvanskih dolara

Pixabay.com
Acer, ilustracija Foto: Pixabay.com

Acer Inc., tajvanska multinacionalna hardverska i elektronička korporacija, objavila je financijske rezultate za treće tromjesečje ove godine. Prema tim podacima, konsolidirani prihodi iznosili su 67,44 milijarde novih tajvanskih dolara (NT), ili oko 2,16 milijardi američkih dolara, što je rast od 15,8 posto u usporedbi s prethodnim tromjesečjem i 3,9 posto u usporedbi s istim razdobljem lani.

Bruto dobit dosegla je 7,29 milijardi NT dolara uz maržu od 10,8 posto, a to je više nego u drugom tromjesečju 2023. i u trećem tromjesečju 2022. godine.

Neto dobit iznosila je 2,01 milijarde NT dolara u trećem tromjesečju 2023. To je povećanje od 44,2 posto na razini tromjesečja i sedam posto na godišnjoj razini.

Operativni prihod iznosio je 1,55 milijardi NT dolara, što je povećanje od 47,8 posto u usporedbi s prethodnim tromjesečjem i 86,6 posto u usporedbi s trećim tromjesečjem prošle godine, uz maržu od 2,3 posto. Zarada po dionici iznosila je 0,67 NT dolara.

Objavili su da je poslovanje, u koje nisu uključena računala i zasloni, činilo 24,2 posto ukupnih prihoda i 30 posto operativnih prihoda. U usporedbi s godinom prije, to je povećanje od 27,2 posto za ukupne prihode i 49,7 posto za operativne prihode.

“Prihod i dobit Acer Grupe dosegnuli su novi vrhunac nakon pandemije. Zbog novog širenja poslovanja i doprinosa, uz optimizaciju poslovanja s računalima i zaslonima, prihod i dobit također su bolji od razina prije pandemije”, istaknuli su iz Acera.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari