Kolosej pod istragom, preprodaja ulaznica Italiju košta milijune eura

Foto: Davi Pimentel/Pexels

Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja otvorio je u utorak istragu o mogućem napuhavanju cijena ulaznica u Kolosej, upozorivši da ih posjetitelji gotovo i ne mogu kupiti u slobodnoj prodaji.

Hina navodi da najpopularnija turistička destinacija u Italiji svake godine privuče milijun posjetitelja, koji se često žale da ne mogu nabaviti ulaznice u otvorenoj prodaji jer ih velike turističke agencije rezerviraju tjednima unaprijed i zatim nude u paketu sa skupim vođenim turama.

Ulaznice se masovno kupuju „automatiziranim sustavom kupnje”, utvrdio je regulator, pokrenuvši istragu o praksi službenog prodavatelja CoopCulture i četiri turističke kompanije.

„Čini se da CoopCulture nije osmislio odgovarajuće sustave koji bi onemogućili gomilanje ulaznica. Time su potrošače lišili mogućnosti kupnje ulaznica po uobičajenoj cijeni”, objasnio je regulator.

Ulaznica košta 18 eura, no podaci na službenoj internetskoj stranici pokazali su u utorak da su do 7. kolovoza ostale samo tri slobodne ulaznice. Internetske stranice turističkih agencija nude pak brojne ture sa cijenama ulaznica u rasponu od 37,50 do 74 eura.

Voditelj udruge za zaštitu prava potrošača Codacons Carlo Rienzi rekao je da preprodaja ulaznica Italiju košta milijune eura.

„Tražimo od vlade da uvede nove uredbe koje će zaustaviti preprodaju i propisati vrlo stroge kazne”, kazao je Rienzi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari