Talijanski modni divovi udružili snage kako bi zaštitili opskrbne lance

Foto: Jayrocky/Pexels

Talijanske luksuzne modne grupe desetljećima su ljubomorno čuvale neovisnost, a sada udružuju snage kako bi zaštitile opskrbne lance, pojačano ulažući u domaće dobavljače, piše Reuters, a prenosi Hina.

Luksuznim brendovima kontrola opskrbnog lanca postaje sve važnija jer jamči pravodobnu dostavu u trgovine i štiti njihov ugled od optužbi za spornu nabavu sirovina i loše uvjete rada.

Mnoštvo talijanskih specijaliziranih obrtničkih radionica i obiteljskih marki nudi bogat izbor većim tvrtkama koje imaju dovoljno kapitala i jačaju poslovne odnose ulaganjima.

Tako su talijanski modni divovi Prada i Ermenegildo Zegna u lipnju kupili manjinski udio u tvrtki za proizvode od pletiva Luigi Fedeli e Figlio sa sjedištem u Monzi, nedaleko Milana.

Ta obiteljska tvrtka fokusirana je na kašmir i džempere, a osnovana je davne 1934. godine. Distribuira proizvode u 13 butika koji prodaju isključivo njihov brend i u oko 400 multibrand trgovina diljem svijeta.

Prije dvije godine Prada i Zegna zajedno su uložili u tvrtku Filati Biagioli Modesto, stekavši većinski udio u dobavljaču specijaliziranom za proizvodnju kašmira i drugog luksuznog prediva.

“Uložili smo u Biagiolija kako bismo ponovno pokrenuli tvrtku koja se našla u krizi, dok smo u slučaju Fedelija pomogli tvrtki da raste”, rekao je za Reuters Patrizio Bertelli, vodeći dioničar i predsjednik Prada grupe.

“Talijanski brendovi predugo su željeli samostalno poslovati, a onda su shvatili da ne mogu uvijek sami i počeli su istraživati, tražiti prilike”, dodao je Bertelli.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari