King Cross Zagreb počinje s rekonstrukcijom vrijednom 40 milijuna eura

https://www.ses-european.com/hr-hr/mediji/
King Cross na Jankomiru, Zagreb, Foto: www.ses-european.com

King Cross centar na zagrebačkom Jankomiru ovoga mjeseca kreće s cjelovitom rekonstrukcijom, čiji je završetak planiran za jesen 2025. godine, izvijestili su iz ovog trgovačkog lanca napominjući kako će ostati otvoren tijekom izvođenja radova.

Tijekom rekonstrukcije će se kroz sedam građevinskih faza centar u potpunosti obnoviti te proširiti s dodatnih 5.000 četvornih metara površine. Završetak radova je predviđen za jesen 2025. godine, a tijekom rekonstrukcije će sve trgovine raditi prema redovnom radnom vremenu i parking će biti osiguran, ističe se u priopćenju.

Vlasnik i upravitelj King Crossa, SES Spar European Shopping Centers, će u ovu rekonstrukciju uložiti 40 milijuna eura, navodi se u objavi na službenoj stranici tvrtke.

„Od 2025. KING CROSS zasjat će u novom ruhu. SES ulaže oko 40 milijuna eura u kompletnu obnovu i povećanje atraktivnosti trgovačkog centra. U to je uključen i prostor ispred centra, a stvoriti će se i novi središnji dio centra kao i atraktivna vanjska gastro zona. Istodobno će se adaptirati postojeći trgovački prostori te stvoriti prostori za nove doživljaje i dječji prostori. Poslovanje trgovačkog centra nastavit će se i tijekom rekonstrukcije. Lokacija se već ističe na širem zagrebačkom području svojom jedinstvenom mješavinom ponude iz različitih područja s širokom ponudom iz područja doma i sporta. Rekonstrukcijom centra nastati će i najmoderniji INTERSPAR u Hrvatskoj“, navedeno je u objavi.

Kroz projekt rekonstrukcije i izgradnje, kako su naveli, osnažit će se atraktivnost lokacije i postići veća održivost centra. SES želi da King Cross postane još atraktivnija lokacija za shopping pa će fokus biti na zabavi i zonama za provođenje slobodnog vremena, navodi se u priopćenju. 

“King Cross se nalazi na atraktivnoj lokaciji zapadnog ulaza u grad i po završetku rekonstrukcije i izgradnje dodatnih 5.000 kvadratnih metara nudit će još zanimljiviji sadržaj u novom pulsirajućem prostoru“, rekao je SES country menadžer za Hrvatsku Zoran Karamatić. 

Modernizirani i novi dijelovi King Crossa će nuditi brojne sadržaje za sve generacije, pri čemu su tri različite dječje zone za igru i zabavu i jedinstvena gastro zona s brojnim ugostiteljskim objektima samo dio ponude.

“Stvaranje živopisnih prostora zahtijeva temeljne promjene, zbog čega smo se odlučili na cjelovitu rekonstrukciju koja će ovaj centar transformirati u modernu shopping destinaciju”, kazao je glavni izvršni direktor SES-a Christoph Andexlinger.

King Cross Zagreb otvoren je 2002., a od 2018. njime upravlja SES Spar European Shopping Centers. Centar trenutno nudi više od 55 trgovina, restoran i uslužne djelatnosti te raspolaže s 1.600 parkirnih mjesta.

SES Hrvatska d.o.o.

Ulica Velimira Škorpika 34, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
681.598,78 (2022)
Broj zaposlenih:
11 (2022)

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari