Kineska video industrija ultravisoke razlučivosti vrijedi 430 milijardi dolara

Foto: Pixabay.com

Vrijednost kineske video industrije ultravisoke razlučivosti premašila je tri trilijuna juana (oko 431,8 milijardi američkih dolara) krajem 2022. godine, prema podacima koje je objavio Kineski centar za razvoj informacijske industrije.

Prema podacima Centra, koji radi pod rukovodstvom Ministarstva industrije i informatičkih tehnologija, vrijednost ovog sektora samo u južnoj kineskoj provinciji Guangdong iznosi 600 milijardi juana, prenosi Beta pozivajući se na China Media Group (CMG).

Kina trenutno ima osam televizijskih kanala koji emitiraju programe u 4K rezoluciji, kao i dva kanala koja emitiraju u 8K rezoluciji, što je pomoglo u širenju sektora, priopćio je Centar.

Kina je također razvila i industrijalizirala ključne proizvode, uključujući 8K kamere, 8K monitore kao i senzore koji obrađuju slike 8K rezolucije.

Prema navodima Centra, sektor u daljnjem razvoju mogao bi se fokusirati na kućne i automobilske audio i video sustave, telekonferencijske sustave, streaming sustave i komercijalne zaslonske sustave.

Prošlog studenog Kina je odobrila osnivanje tri nova nacionalna proizvodna i inovacijska centra za industriju proizvodnje grafena, virtualne stvarnosti i video industriju ultravisoke razlučivosti.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari