JGL završio projekat INTEGRA koji je koštao 53 milijuna eura

Pixabay.com
Laboratorij, ilustracija Foto: Pixabay.com

Završetak projekta INTEGRA koji objedinjava istraživačke, razvojne i proizvodne kapacitete, u petak je u svečano obilježen JGL Pharma Valley kompleksu riječke tvrtke Jadran galenski laboratorij (JGL).

Vrijednost cjelokupnog projekta koji je trajao tri godine je 53 milijuna eura, a financiran je uz pomoć HBOR-a.

U novom objektu površine 2.450 četvornih metara su novi laboratorij, pilot pogon koji simulira proizvodni proces te može ispitivati nove proizvode, kao i odjel za kontrolu kvalitete, prenosi Hina.

U sklopu projekta je unaprijeđen i sustav logistike i distribucije te je u industrijskoj zoni Kukuljanovo izgrađen logističko distribucijski centar s robotiziranim sustavom skladištenja.

Predsjednik Upravnog odbora JGL-a Ivo Usmiani istaknuo je da se tvrtka razvijala od malog pogona do sadašnje razine, s više od 1200 zaposlenih, 86 posto izvoza i djelovanjem na više od 60 svjetskih tržišta.

JGL je najveća farmaceutska tvrtka u Hrvatskoj u domaćem vlasništvu. Nastojali smo održati visoku razinu poslovanja i u razdoblju kriza, a svjesni smo da možemo i više od dosegnutog, rekao je.

Istaknuo je da je projekt INTEGRA kruna nastojanja za objedinjavanjem istraživačke, razvojne i prodajne kapacitete te poboljšanja logistike.

Glavni izvršni direktor JGL-a Mislav Vučić je rekao da je cilj JGL-a širenje poslovanja na nova područja te razvijanje procesa u skladu s razvojnom strategijom koja fokusira poslovanje na proizvode na području oftalmologije, dermatologije te gripe i prehlada, kao vrlo traženih u današnje vrijeme.

Važno je da je proizvodnja u cijelosti oslonjena na europske sirovine i repromaterijale, sa sjedištem u Hrvatskoj. To se pokazalo u razdoblju nedavnih kriza u kojima se potvrdilo da je vrijedno poticati proizvodnju u Europi, rekao je.

Premijer Andrej Plenković koji je prisustvovao svečanosti, ocijenio je da je za uspjeh JGL-a među ostalim, važno i zajedništvo te kohezija zaposlenih.

“To je najvažniji element za uspjeh, ovdje i u drugim sferama života”, rekao je.

Dodao je da su poticajne mjere, prije svega Ministarstva gospodarstva, pomogle JGL-u da bude jedna od kompanija s najvećim udjelom izvoza, a izvoznici su ključni za snagu hrvatskog gospodarstva.

Ocijenio je da se JGL odlikuje i prilagodljivošću, u okolnostima svjetskih kriza i sankcijskih režima.

JGL daje doprinos Hrvatskoj kakvu želimo, a zajedno radimo na pozicioniranju Hrvatske. Ovdje su vidljiva velika ulaganja u istraživanje i razvoj, inovativni i kreativni pristup te učinkovitost, zaključio je premijer.

Čestitke na završetku projekta uputili su i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina te gradonačelnici Rijeke Marko Filipović i Bakra Tomislav Klarić, na čijim područjima djeluje JGL.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari