Izabrano novo vodstvo Kluba glavnih ekonomista Hrvatske udruge banaka

Foto: Promo

Glavna ekonomistica i izvršna direktorica ekonomskih istraživanja Privredne banke Zagreb Ivana Jović te Hrvoje Dolenec, glavni ekonomist i direktor Službe makroekonomskih i tržišnih analiza Zagrebačke banke, novo su vodstvo Kluba glavnih ekonomista Hrvatske udruge banaka.

Članovi Kluba jednoglasno su na posljednjoj sjednici izabrali Ivanu Jović predsjednicom, a Hrvoja Dolenca dopredsjednikom Kluba u sljedeće dvije godine.

U proteklom razdoblju Klubom je predsjedavao Alen Kovač, direktor ekonomskih istraživanja Erste&Steiermärkische Bank.

Ivana Jović je diplomirala i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, dok je poslovnu karijeru započela 1998. godine u Zavodu za makroekonomske analize i planiranje Ministarstva financija.

Potom se zapošljava u Uredu Svjetske banke, nakon čega profesionalni put nastavlja u Delegaciji Europske komisije u Zagrebu, gdje postaje ekonomska savjetnica, da bi 2004. godine prešla u Odjel za ekonomska istraživanja Privredne banke Zagreb.

Izvršna direktorica ekonomskih istraživanja i glavna ekonomistica PBZ-a postaje 2017., a od 2022. je i članica Nadzornog odbora Intesa Sanpaolo Banke BiH.

Hrvoje Dolenec, Foto: Promo

Hrvoje Dolenec je završio Ekonomski fakultet na Sveučilištu u Zagrebu te je autor ili koautor niza članaka i stručnih i znanstvenih radova u području ekonomije i financija.

Karijeru je započeo 1996. u Hrvatskoj narodnoj banci u Direkciji za istraživanja Sektora za istraživanja i statistiku, a nakon šest godina rada u HNB-u prelazi u Raiffeisenbank Austria na funkciju višeg ekonomskog analitičara.

Obnašao je i dužnost direktora odjela za makroekonomska i financijska istraživanja, odnosno glavnog ekonomista. Od 2008. je radio na poziciji državnog tajnika u Središnjem uredu za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU , a od 2012. karijeru nastavlja u Zagrebačkoj banci u kojoj preuzima funkciju glavnog ekonomista.

Klub glavnih ekonomista osnovan je još 2007. godine zbog promicanja uloge glavnih ekonomista u hrvatskim bankama, razmjene iskustava i iznošenja zajedničkih stavova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari