Infobip domaćin svjetskog telekom skupa u Šibeniku

Hina
Ministar regionalnoga razvoja i fondova EU, Šime Erlić na otvaranju svjetskog telekom skupa GSMA WAS, u organizaciji Infobipa, Foto: Hina/listopad 2023. godine.

U Hrvatskoj je zadnjih pet godina broj IT kompanija porastao za 50 posto, što taj sektor potvrđuje ključnim za razvoj ekonomije i društva, rekao je ministar regionalnoga razvoja i fondova EU, Šime Erlić na otvaranju svjetskog telekom skupa GSMA WAS u organizaciji Infobipa.

„Na ovaj način, Hrvatsku smo stavili na kartu svijeta u telekom branši te je ovo jedan od dokaza da IT sektor postaje ključnim za razvoj. Želimo što više takvih kompanija u Hrvatskoj, a mi ćemo se truditi omogućiti im što povoljnije okruženje”, rekao je Erlić.

Svjetski tehnološki skup, koji se smatra i jednim od najvećih poslovnih skupova u telekom industriji, u organizaciji i domaćinstvu hrvatske tvrtke Infobip, u Šibeniku je okupio više od 1.300 sudionika, među kojima su predstavnici gotovo 250 mobilnih operatera iz 120 zemalja.

To predstavlja polovicu ukupnog svjetskog mobilnog “messaging” prometa, izvijestili su iz Infobipa, koji takav skup u Hrvatskoj sada organizira drugi puta, okupivši predstavnike mobilnih operatora i tvrtki koje im pružaju tehnička i softverska rješenja iz cijelog svijeta.

GSMA je krovna svjetska udruga teleoperatera i organizator najvećeg sajma mobilne industrije na svijetu MWC u Barceloni, piše Hina, a organizaciju i domaćinstvo dodijelila je Infobipu, što je dugotrajan proces, tijekom kojeg tvrtka-partner i sama destinacija dokazuju kapacitete za organizaciju svih aspekata skupa.

GSMA WAS je pak dio serije poslovnih skupova radne grupe WAS (Wholesale Agreements and Solutions) koji se održavaju dvaput godišnje, a neka od ranijih izdanja održana su u Vancouveru, Cape Townu, Marakešu i drugim destinacijama diljem svijeta.

Sukladno pravilima GSMA, događaj je otvoren samo za tvrtke članice, a tijekom skupa, koji traje četiri dana, odvijat će se i pregovori o globalnom roamingu te sporazumima o interkonekciji za sljedećih šest mjeseci.

Potpredsjednik za poslovni razvoj u Infobipu Matija Ražem naglasio je da je GSMA WAS konferencija na svjetskoj razini za mobilne operatere te da je velika čast biti organizator.

“Hrvatska je na svjetskoj mapi pozicionirana kao zemlja s jednom od najboljih mobilnih mreža u odnosu na ostatak Europe, a postoji i velik potencijal za biti jednom od najjačih destinacija za kongresni turizam. Danas smo službeno otvorili konferenciju, ali neki su sudionici došli već u subotu jer su htjeli vidjeti zemlju, žele biti ovdje, žele uživati u Hrvatskoj. Budemo li opet imali čast organizirati ovu konferenciju, svakako ćemo to opet učiniti u Hrvatskoj“, rekao je Ražem.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari