Kinezi predstavili vlastitog bota za umjetnu inteligenciju, ERNIE može sve što i ChatGPT

pixabay.com
Umjetna Inteligencije, ilustracija; Foto: pixabay.com

Kineska tehnološka kompanija Baidu u utorak je predstavila ERNIE 4.0, najnoviju verziju chatbota za umjetnu inteligenciju koju je izravno usporedila s najnovijom iteracijom OpenAI-jevog ChatGPT-a.

“ERNIE ni u jednom aspektu nije inferioran ChatGPT-ju”, rekao je Baiduov CEO, milijarder Robin Li, prilikom predstavljanja.

Li je pokazao kako bot može generirati reklamu za automobil u roku od nekoliko minuta, riješiti komplicirane matematičke probleme i stvoriti zaplet za roman o borilačkim vještinama.

Bot uglavnom koristi mandarinski kineski, svoj primarni jezik, ali može obraditi upite i dati odgovore i na engleskom jeziku, premda na manje naprednoj razini.

“Uvijek smo se žalili da umjetna inteligencija nije dovoljno inteligentna, ali danas razumije gotovo sve što kažete, u mnogim slučajevima i bolje od vaših prijatelja ili kolega”, pojasnio je.

Usprkos navedenom, CNN piše kako investitori nisu bili pretjerano oduševljeni ERNIE-jem, pa su dionice Baidua nedugo nakon prezentacije pale za 1,4 posto.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari