IGH potpisao s talijanskom tvrtkom ugovor vrijedan pet milijuna eura

ilustracija, foto: IGH

Institut IGH obavijestio je javnost kako je potpisao novi ugovor s tvrtkom Anas SpA u vrijednosti 5 milijuna eura, od čega će 2 milijuna biti utrošeno na njegove usluge.

„Temeljem odredbi Uredbe (EU) br. 596/2014 Europskog parlamenta i Vijeća od 16. travnja 2014. o zlouporabi tržišta (Uredba o zlouporabi tržišta), Zakona o tržištu kapitala, te Pravila Zagrebačke burze izvješćujemo kako slijedi: INSTITUT IGH, d.d. Zagreb, Janka Rakuše 1, OIB: 79766124714 (u daljnjem tekstu: Društvo) objavljuje da je dana 6. svibnja 2024., kao dio konzorcija vođenog renomiranom talijanskom tvrtkom Archest S.R.L., potpisao okvirni sporazum sa tvrtkom Anas SpA u Italiji o pružanju usluga tehničko-administrativne pomoći s ciljem jamčenja podrške RUP-u i uredu za upravljanje radovima za izvođenje zahvata planiranog održavanja – 16 LOT-ova.“, poručeno je Zagrebačkoj burzi (ZSE).

Predviđena vrijednost okvirnog sporazuma iznosi 5.000.000,00 EUR, od čega je 40 posto vrijednosti, odnosno 2.000.000,00 EUR, procijenjeno za pružene usluge Instituta IGH.

Prisutnost na tržištu zapadne Europe

„Ovaj sporazum predstavlja značajan korak u proširenju djelovanja Instituta IGH na područje zapadne Europe, jačajući poziciju kao pouzdanog partnera u Europskoj Uniji. Očekujemo da će suradnja s tvrtkom Anas SpA biti temelj za daljnje uspjehe i doprinos našem prisustvu na tržištu zapadne Europe, što će dodatno osigurati naš položaj kao vodeće ime za istraživanje i razvoj u graditeljstvu.“, poručili su iz tvrtke povodom potpisanog ugovora.

Podsjetimo, IGH postoji 75 godina, a bavi se upravljanjem projektima, analizama i elaboratima za odlaganje materijala i zaštitu okoliša, arhitekstonskim projektiranjem, certifikjacijama vezanim uz građevinarstvo, kontrolom postupaka nabave, fizikalnim modeliranjem iz područja hidrotehnike, geodetskim snimanjima i izradom geodetske dokumentacije, geofizičkim istraživanjima i ispitivanjima i ostalim infrastrukturnim pripremama i ispitivanjima građevinskih projekata.

INSTITUT IGH, d.d.

Ulica Janka Rakuše 1, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
24.700.855,13 (2022.)
Broj zaposlenih:
519 (2022.)

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari