I u prometnom sektoru se tržište rada i obrazovni sustav mimoilaze – nedostaje više od 1.500 vozača

HGK/PR
Konferencija HGK "Tko to tamo vozi", Foto: HGK/PR

Prošle je godine za sektor prometa i veza izdano gotovo 11 i pol tisuća dozvola za boravak i rad, što je porast za više od 50 posto u odnosu na prethodnu godinu. Manjak educirane radne snage postaje prepreka za održavanje i unaprjeđenje mnogih djelatnosti u sektoru prometa.

I u sektoru prometa, tržište rada i obrazovni sustav se mimoilaze rekao je direktor Sektora za promet Hrvatske gospodarske komore (HGK), Dario Soldo, tijekom konferencije „Tko to tamo vozi“.

„Veliki broj educiranih radnika približava se mirovini, a novi naraštaji često nisu dovoljno motivirani ili obrazovani za ova zanimanja. Uloga države treba biti i olakšavanje i sufinanciranje prekvalifikacija. To uključuje ulaganja u obrazovne programe, stipendiranje mladih, uspostavljanje partnerskih odnosa s obrazovnim institucijama i promoviranje prometnog sektora kao atraktivne karijerne opcije”, rekao je Soldo.

Za tjedan dana u Hrvatskoj počinje proces prijave programa za srednje škole. Koliko će učenika odabrati smjer u prometu, hoće li biti dovoljno interesa s obzirom na to koliko nam radnika nedostaje ili nećemo imati dovoljno razreda za neke smjerove – sve su to pitanja koja su postavljena na konferenciji.

HGK/PR
Konferencija HGK u Zagrebu, Foto: HGK/PR

Interes učenika osmih razreda za programe koje obrazuje škola za cestovni promet je dosta velik, mi smo prošle godine imali interes učenika koji je bio tri puta veći od upisne kvote po programima. Kada je riječ o Gradu Zagrebu, broj učenika koji završi programe Škole za cestovni promet ne zadovoljava tržište rada. Povećanje upisnih kvota je moguće, ali uz prethodnu suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih te Gradskog ureda za obrazovanje sport i mlade koji moraju osigurati materijalne i kadrovske uvjete. Ove godine ne planiramo povećanje upisnih kvota u Školi za cestovni promet. Kako bi bili uspješniji, nužna je bolja suradnja obrazovnih ustanova i poslodavaca koji bi kroz različite aktivnosti i predstavljanja svojih tvrtki više popularizirali zanimanja”, rekao je ravnatelj Škole za cestovni promet, Tomislav Ćurković.

U zadnjih nekoliko godina bio je primjetan nedostatak vozača kamiona i autobusa u cestovnom prijevozu. Sada je nedostatak u svim prometnim djelatnostima, cestovnom, željezničkom, zračnom, logistici, a posebice kvalificiranih radnika sa specifičnim znanjima.

“Trend nedostatka radne snage u cijeloj zemlji zahvatio je i željeznicu. Primjerice u HŽ Infrastrukturi najviše nedostaje radnika koji neposredno sudjeluju u tijeku prometa, a to su prometnici, skretničari, pružni radnici i slično. U ovoj godini planiramo zaposliti oko 350 radnika. Pokrenuli smo i proces prekvalifikacije građanstva, stipendiramo učenike srednjih škola te njima i studentima nudimo praksu. To su samo su neki od načina regrutiranja, a primaran cilj nam je doprijeti do mladih ljudi te ih motivirati za upisivanje željezničkih zanimanja”, pojasnio je član Uprave HŽ infrastrukture Marijan Ćuzić.

HGK/PR
Mogu li stranci u prometnom sektoru nadomjestiti domaće i kako ih pripremiti za hrvatske uvjete – teme HGK konferencije, Foto: HGK/PR

Cestovnim prijevoznicima nedostaje minimalno 1.500 vozača za normalno funkcioniranje za što odgovornost snose prijevoznici, sustav obrazovanja te država jer, svi zajedno, nismo pravovremeno prepoznali problem. Rješenja nema bez angažiranja stranih radnika, spuštanja dobne granice za zanimanje vozača autobusa te regulacije sektora cestovnog prometa pri čemu ponajprije mislimo na uvođenje javne usluge.

Apeliramo na aktivniju ulogu države u integraciji i socijalizaciji stranaca te ubrzanje procedure prijave istih. Također, pozdravljamo promjene EU pravila o vozačkim dozvolama, odnosno usklađenje najniže starosne dobi za vozače autobusa s onom koja se primjenjuje na vozače kamiona. Da je cijeli prijevoz egzistencijalno bitan najbolje vidimo na slučaju riječkog gradskog prijevoznika stoga upućujemo poziv svim dionicima da se promptno prione rješavanju ovog gorućeg problema”, poručila je direktorica ljudskih resursa u tvrtki Arriva Hrvatska, Mia Mirjana Starčević.

Novom revizijom TEN-T osnovne mreže od ožujka ove godine Hrvatska se našla na dva dodatna koridora: Baltičko more – Jadransko more i Zapadni Balkan – Istočni Mediteran. Stvorila se izuzetna prilika da se pozicioniramo kao glavni logistički centar za centralnu i jugoistočnu Europu, istaknuto je na konferenciji. Osim prometnih pravaca govorimo i o infrastrukturi alternativnih goriva, upravljanju prometom, novim tehnologijama, povećanju sigurnosti i digitalizaciji.

Budući da sve to zahtijeva povećanu potrebu za kvalificiranom radnom snagom u sektoru prometa, krajnje je vrijeme za adresiranje problema radne snage, zaključeno je na konferenciji. Sponzori konferencije su KOS Transporti, Altpro, Končar električna vozila, Enna Trans i Rail Cargo Group.

ENNA TRANSPORT d.o.o.

Gospodarska zona Vukovar 13, 32000, Vukovar, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
17.593.211,79 (2023)
Broj zaposlenih:
130 (2023)

ALTPRO d.o.o.

Orahovac 4, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
22.383.092,10 (2023)
Broj zaposlenih:
197 (2023)

18 Odgovora

  1. Treba uvesti upisne kvote, ako nekih zanimanja ima previše ne otvarati razrede za ta zanimanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari