HŽ Infrastruktura potpisala ugovor za obnovu zgrade željezničkoga kolodvora Sesvete

HŽ Infrastruktura
Kolodvor Sesvete, Foto: HŽ Infrastruktura

HŽ Infrastruktura d.o.o. i tvrtka Veselčić d.o.o. potpisale su danas ugovor za radove cjelovite obnove zgrade željezničkoga kolodvora Sesvete vrijedan 297.468,62 eura, objavili su iz HŽ Infrastrukture.

“Sesvete – Dugo Selo dionica je s najvećim intenzitetom željezničkog prometa u Republici Hrvatskoj. Njome na dan prođe više od 200 vlakova, od kojih 140 putničkih. Prioritet nam je poboljšati kvalitetu putovanja i zadovoljstvo putnika kako bi tom najprometnijom željezničkom dionicom u državi putovali što ugodnije”, izjavio je predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić pri obilasku zgrade kolodvora s članovima Uprave i predstavnicima izvođača radova.

“To je nastavak ulaganja na ovome području nakon što smo 2021. izgradili novo stajalište Sesvetska Sopnica. U javnoj nabavi je i izgradnja dodatnog stajališta, Sesvetskih Sela”, dodao je.

Iz HŽ Infrastrukture izvijestili su da radovi obuhvaćaju zamjenu krovišta i vanjske stolarije, obnovu fasade, sanitarnih čvorova i instalacija, uređenje okoliša, parkirališta i čekaonice za putnike, a bit će ugrađeni i klimatizacijski uređaji. Rok za izvođenje radova je šest mjeseci.

HŽ Infrastruktura trenutačno je u procesu obnove kolodvorskih zgrada i pruga diljem Hrvatske, od Slavonije do Istre, koje se većinom financiraju iz Fonda solidarnosti EU-a ili Državnog proračuna Republike Hrvatske, a važan doprinos svemu tome dat će i sredstva iz kredita Europske investicijske banke, priopćili su.

Za radove na kolodvorskim zgradama koji su u tijeku planirano je više od 2,2 milijuna eura.

Poslovni prihodi (EUR):
213.759.374,61 (2022)
Broj zaposlenih:
4.779 (2022)

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari