Huawei i prošle godine vodeći u Europi po broju prijavljenih patenata

Huawei, Foto: 404/PR

Huawei je lani podnio zahtjev za čak 5.071 patent, čime je zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava u Europi.

Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson, navodi se u priopćenju.

Povećanje broja zahtjeva od 2,9 posto u odnosu na prethodnu godinu označava najveći broj prijava do sada, sa 199.275 patentnih prijava podnesenih EPO-u.

U središtu ovog rasta su digitalne komunikacijske tehnologije, medicinska tehnologija i računalna tehnologija, dok je najveći porast od 12,2 posto zabilježen u području električnih strojeva, aparata i energije, što uključuje tehnologije čiste energije poput baterija.

U prošloj godini, Huawei je s Xiaomijem potpisao globalni sporazum o unakrsnom licenciranju patenata koji pokriva komunikacijske tehnologije uključujući 5G.

Također, Huawei je s Nokijom produljio ugovor o licenciranju patenata, dok su s Ericssonom potpisali dugoročni globalni ugovor koji pokriva patente važne za širok raspon standarda kao što su 3GPP, ITU, IEEE i IETF standardi za 4G i 5G mobilne tehnologije.

U veljači ove godine Huawei je, pak, na sajmu u Barceloni predstavio komercijalizaciju 5.5G koji će dodatno otključati potencijal mobilnih mreža i stvoriti nove prilike za rast telekomunikacijske industrije.

Tehnologija 5.5G bit će ključna prekretnica u evoluciji 5G mreže te dodatno ubrzati razvoj i korištenje mobilnih usluga.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari