Hrvatska vodi u broju prijava za fond Strive EU, vrijedan 4,5 milijuna eura

Strive EU, Foto: Mastercard Promo

Hrvatska se među svim članicama Europske unije istaknula kao lider u broju prijava za Mastercardov Inovacijski fond Strive EU, inicijativu usmjerenu na unapređenje kapaciteta malih europskih poduzeća za digitalnu transformaciju.

U okviru ovog fonda, dostupno je ukupno 4,5 milijuna eura, a startupi, etablirane tvrtke te neprofitne i druge organizacije s manje od 10 zaposlenih imaju priliku za financijsku injekciju do 500.000 eura po projektu, priopćeno je iz Mastercard-a.

Podrška uključuje ne samo kapital, već i tehničku pomoć te pristup mreži mentorstva.

Potpore će biti dodijeljene za projekte u područjima kao što su kibernetička sigurnost, “embedded finance”, umjetna inteligencija i održivost, s ciljem jačanja digitalne ekonomije.

“Dvadeset najperspektivnijih projekata primit će sredstva u iznosima od 100.000 do 500.000 eura, pri čemu će oni s podrškom od 250.000 eura ili više trebati osigurati minimalno 10 posto sufinanciranja“, kazala je Gea Kariž, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj.

“Naše zauzimanje vodećeg mjesta u broju prijava potvrđuje inovativnost i dinamičnost hrvatskog poduzetničkog sektora, kao i njegovu posvećenost izgradnji održivog razvoja”, dodala je Kariž.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 11. ožujka. Evaluacija prijava zakazana je za lipanj, a objava finalnih dobitnika za studeni ove godine.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari