Hrvatska izdala 10-godišnju obveznicu u iznosu od 1,25 milijardi eura

Pixabay.com
Novac, ilustracija Foto: Pixabay.com

Ministarstvo financija u četvrtak je objavilo da je na domaćem tržištu kapitala izdalo 10-godišnju obveznicu u nominalnom iznosu od 1,25 milijardi eura, uz godišnju kamatnu stopu od 3,75 posto te prinos do dospijeća 3,81 posto.

Knjiga upisa za te obveznice, stoji na stranicama Ministarstva, bila je otvorena 22. studenog u 9 sati te je zatvorena isti dan u 14:30 sati. 

Ministarstvo je istaknulo da je ukupan interes ulagatelja u knjizi upisa premašio 2,3 milijarde eura, a obzirom na odabrani rok dospijeća, ocjenjuju, ostvarena je značajna potražnja po svim kategorijama institucionalnih ulagatelja, uključujući mirovinske fondove, banke, osiguranja i investicijske fondove.

“Postignuti konačni uvjeti izdanja i razina interesa od strane ulagatelja još jednom su afirmirali snažan status Republike Hrvatske kao atraktivnog izdavatelja na domaćem tržištu kapitala”, poručili su.

Sredstva prikupljena tim izdanjem obveznica bit će upotrijebljena za refinanciranje obveza po obveznicama u nominalnom iznosu od 1,5 milijarde eura, dospijeća 27. studenog ove godine.

Izdanje obveznica aranžirale su Erste & Steiermärkische Bank, OTP banka, Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria i Zagrebačka banka, u ulozi zajedničkih vodećih agenata izdanja te Hrvatska poštanska banka u ulozi su-aranžera, zaključuje se u priopćenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari