HPB: Vrhovni sud prihvatio reviziju banke, ukinuta presuda u slučaju Puharić

Pixabay.com
Sud, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Hrvatska poštanska banka (HPB) izvijestila je da je Vrhovni sud donio rješenje kojim se ukida presuda kojom je tužitelju Jušti Puhariću dosuđen iznos od 1,68 milijuna eura, čime je banka u cijelosti uspijela s podnesenom revizijom tom sudu.

“Predmetnim rješenjem ukida se presuda kojom je tužitelju Jušti Puhariću dosuđeno 1.682.566,36 eura sa zakonskim zateznim kamatama te troškovima postupka, čime je banka u cijelosti uspjela s podnesenom revizijom”, istaknuli su iz HPB-a.

Naime, iz HPB-a su podsjetili da je Vrhovni sud krajem studenog 2021. godine, donio rješenje kojim dopušta banci podnošenje revizije na presudu u slučaju Jušte Puharića, kao i da je Općinski građanski sud donio rješenje kojim se odgađa prijenos novčanih sredstava tužitelju.

Podsjetimo, bivši HPB-ov klijent je zatražio naknadu štete zbog nepravovremenog izvršavanja naloga za prodaju dionica.

Dobio je i pravomoćnu presudu prema kojoj mu ta banka mora isplatiti iznos od tadašnjih oko 12,7 milijuna kuna, ali kako je ona to odbila učiniti, pokrenuo je ovrhu.

Rješenjem Vrhovnog suda, istaknuli su danas iz HPB-a, predmet se vraća prvostupanjskom sudu na provođenje novog dokaznog postupka i utvrđenje činjenica koje su bitne za odlučivanje o osnovanosti i visini tužbenog zahtjeva, u kojem pogledu je Vrhovni sud zauzeo bitna pravna stajališta.

“Kako više nema elemenata za rezerviranje sredstava u ovom sporu u stopostotnom iznosu, banka će rezerviranja izračunavati temeljem procjene vjerojatnosti uspjeha u sporu i dostupnih informacija u danom trenutku”, priopćili su iz HPB-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari