Bankarski sektor s Vladom RH: Banke jesu i bit će dio rješenja

pixabay.com
Novac, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Nakon sastanka s predstavnicima trgovačkih lanaca, u Vladi RH održan je i sastanak s predstavnicima bankarskog sektora. Tamara Perko, direktorica Hrvatske udruge banaka, izjavila je da je sastanak bio vrlo konstruktivan.

„Razgovarali smo o konkretnim temama. Razumijemo poruke Vlade i napore koje čine za poboljšanje kvalitet života građana i banke jesu i bit će dio rješenja”, rekla je Perko nakon sastanka, prenosi HRT.

Istaknula je kako će jedna od akcija, u skorom roku, biti dizanje kamatnih stopa na štedne depozite.

„Kamatne stope na oročene depozite i kamatne stope na kredite kretale su se u korelaciji. Hrvatske banke imaju među najnižim kamatne stope na kredite u Europi“, istaknula je Perko, dodavši kako banke kroz sve te mjere imaju utjecaj da se olakša život hrvatskim građanima.

U Vladu RH, nakon predstavnika bankarskog sektora, stižu i predstavnici sindikata, umirovljenika, Hrvatske obrtničke i poljoprivredne komore, Hrvatske udruge poslodavca i HGK. Njima će Vlada RH održati prezentaciju mjera, a sve uoči sutrašnje sjednice Vlade kada će paket mjera biti i predstavljen.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, Krešimir Sever, rekao je, uoči sastanka, kako prenosi isti izvor, da su očekivanja velika. 

„Ne samo da se potvrdi da će mjere za građane ostati iste što se tiče cijena struje, plina, ogrijevnog drveta, nego da će se nešto riješiti i s hranom. Hrana je onaj dio koji stvara najveći udar na kućne proračune i ona raste daleko brže nego inflacija. Očekujemo da će se neke mjere sigurno donijeti“, rekao je Sever.

Na sjednici Vlade RH, koja je zakazana za sutra, očekuje se usvajanje novog paketa mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena, posebice energenata, s obzirom da važeći ističe potkraj rujna. Sastanci koji se održavaju dio su socijalnog dijaloga oko usaglašavanja mjera.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari