Peruško: Konzum će već od petka krenuti sa snižavanjem cijena

Fabris Peruško, direktor Fortenova grupe, Foto: Hina/Zvonimir Kuhtić/arhiv

Glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško izjavio je u srijedu nakon sastanka u vladi da će Konzum, u sklopu inicijative za smanjenjem cijene iz potrošačke košarice, od petka krenuti s akcijama i snižavanjem cijena.

“Mi ćemo već od petka krenuti s određenim akcijama za oko 360 proizvoda, plus tisuću na kojima ćemo ići s manjim cijenama. Cilj je i nama kao kompaniji koja je velika i koja ovisi o makroekonomskim zbivanjima da inflacija u Hrvatskoj bude manja, jer je to bolje za naše kupce i naše zaposlenike, tako da tu imamo jednak interes kao i Vlada”, izjavio je Peruško čije riječe prenosi Hina.

Peruško je to izjavio nakon sastanka premijera Andreja Plenkovića i pet ministara s predstavnicima trgovačkih lanaca, o inicijativi da se cijene određenih artikala vrate na razinu od kraja prošle godine.

“Ono što smo mi kao Fortenova i Konzum zajedno s našim proizvodnim kompanijama dali obećanje je da ćemo odraditi sve što je moguće, što je u u našem interesu, da pomognemo u smanjenju inflacije u Hrvatskoj”, dodao je.

Na današnjem sastanku s trgovcima uz premijera Plenkovića bili su potpredsjednik Vlade i ministar prometa Oleg Butković, ministar gospodarstva Davor Filipović, ministar financija Marko Primorac, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar rada Marin Piletić.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari