Polugodišnja dobit Hrvatske poštanske banke veća od 40 milijuna eura

Ostvarena dobit, Foto: Pixabay/Pexels

Polugodišnja dobit Hrvatske poštanske banke (HPB) nakon oporezivanja iznosila je 42,4 milijuna eura, pokazuju podaci iz u srijedu objavljenog financijskog izvještaja koji je prenijela Hina.

U HPB-u ističu da je time nadmašen njihov najbolji rezultat na godišnjoj razini, ponajviše zahvaljujući četverostruko višoj operativnoj dobiti koja iznosi gotovo 40 milijuna eura.

HPB-ovi kamatni prihodi u prvom polugodištu od 60,6 milijuna eura veći su za 25 milijuna eura u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Prihodi od naknada i provizija također su porasli te su iznosili 32,1 milijun eura (lani 31,4 milijuna).

“Rekordna profitabilnost najvećim je dijelom rezultat rasta ukupnog kamatnog prihoda HPB d.d. za 71 posto, ali i rasta svih ostalih kategorija prihoda, što je podiglo neto operativne prihode banke za 75 posto, a HPB Grupe za 64 posto”, stoji u priopćenju objavljenom uz financijski izvještaj.

Na razini HPB Grupe, gdje se manifestiraju i rezultati Nove hrvatske banke prije njenog pripajanja također je ostvaren rast neto dobiti iz redovnog poslovanja, koja iznosi 45 milijuna eura.

Predsjednik uprave HPB-a Marko Badurina izjavio je da uspješno provedenim prelaskom na novu valutu te završetkom projekta pripajanja Nove hrvatske banke, završava jedna od najintenzivnijih etapa u razvoju HPB-a.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari