HAMAG-BICRO nudi potpore za inovativna poduzeća, timove i pojedince

pixabay.com
Istraživanja i razvoj, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) osmislila je, u okviru Programa akceleracije, cjelovit sustav podrške za sva novoosnovana inovativna poduzeća, inovativne razvojne timove i pojedince u svim regijama Hrvatske, a prijavom na njihov javni poziv oni mogu ostvariti nefinancijsku potporu.

Program obuhvaća podršku s ciljem inicijalne procjene stanja poslovanja, individualnog savjetovanja o poslovanju, mentoriranja od strane stručnih mentora, pružanja podrške prilikom komunikacije s investitorima, aktivnostima internacionalizacije i slično, priopćeno je iz HAMAG-a.

Prijavom na javni poziv, prenosi Hina, koji je otvoren do 7. kolovoza, moguće je ostvariti pravo na nefinancijsku potporu u vidu usluga devet konzorcija – akceleratora iz svih regija Hrvatske u vrijednosti i to u fazi predakceleracije do najviše 4.000 eura, u fazi akceleracije do najviše 17.000 eura te u fazi postakceleracije do najviše 6.000 eura.

Za prijavitelje koji uspješno prođu fazu predakceleracije, HAMAG-BICRO će objaviti ograničeni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u iznosu do 25.000,00 eura, kao i poziv za dodjelu vaučera za internacionalizaciju poslovanja poduzeća koja sudjeluju u Programu akceleracije za aktivnosti sudjelovanja poduzeća na međunarodnim događanjima, izložbama, sajmovima, radionicama, konferencijama, a obuhvaćaju putne troškove, troškove noćenja, kotizacije i slično, pojašnjavaju iz ove agencije.

Prijaviti se mogu novoosnovana poduzeća koja su osnovana najviše pet godina prije dana predaje projektnog prijedloga; razvojni timovi te pojedinci (fizičke osobe – za fazu predakceleracije) koji razvijaju inovativni proizvod/uslugu i koji se trenutno nalaze u fazama TRL 5-8.

HAMAG-BICRO će, kako je priopćeno, u suradnji s lokalnim akceleratorima, odabrati do najviše 160 korisnika na području Hrvatske koji će dobiti priliku razvijati svoje poslovanje u poslovnom prostoru jednog od akceleratora kroz iduće dvije godine.

HAMAG-BICRO

Ksaver 208, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
320 (2023)
Broj zaposlenih:
(2023)

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari