Habijan: Država kroz dvije mjere može pomoći radnicima Varteksa

Hina
radnici ispred tvrtke, foto: Hina/Siniša Kalajdžija

Osiguranje dijela plaća radnicima Varteksa preko Agencije za osiguranje radničkih tražbina te eventualno skraćivanje radnog vremena mjere su kojima država može pomoći radnicima, rekao je ministar gospodarstva i održivog razvoja RH, Damir Habijan.

„Prošli tjedan našao sam se s predstavnicima sindikata gdje sam objasnio koje su mogućnosti s obzirom na to da je, ponavljam, riječ o privatnoj firmi, privatnom trgovačkom društvu“, izjavio je Habijan.

Naglasio je kako svi uključeni moraju biti svjesni zakonskih okvira i koliko država može pomoći radnicima privatne tvrtke, prenosi Hina, te je na Upravi Varteksa da podnese zahtjev prema Agenciji da radnici do kraja tjedna dobe svoje plaće.

Nadam se da će Uprava Varteksa to doista učiniti. Tako bile bi osigurane tri plaće za ožujak, travanj i svibanj. Nakon toga postoji mogućnost korištenja mjere skraćivanje radnog vremena, ako će biti potrebno. To je ono što je u segmentu Ministarstva rada odnosno Vlada može napraviti”, zaključio je ministar Habijan.

Riječ je o tome, navodi ministar, da možemo ići na mjeru putem Agencije za osiguranje radničkih tražbina i možemo ići na jednu mjeru koju smo ispregovarali s Europskom komisijom, a tiče se skraćivanje radnog vremena.

Podsjećamo, prošli tjedan jedan od većih dioničara Stjepan Čajić održao je sastanak s ministrom gospodarstva Damirom Habijanom te poručio da bi plaće trebale stići ovog tjedna.

VARTEKS d. d.

Zagrebačka ulica 94, 42000, Varaždin, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
16.695.344,08 (2022)
Broj zaposlenih:
798 (2022)

5 Odgovora

  1. Nek država pomogne radnicima, ali to nije pomoć firmi u poslovanju, tako da mi nije jasno kako će varteks s tolikim gubicima dalje… 🫤

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari