Građani trezorce mogu kupiti još do 11 sati, do sad upisano oko 728 milijuna eura

Freepik.com
Novac, ilustracija Foto: Freepik.com/wirestock

Privodi se kraju novi krug upisa trezorskih zapisa, a građani ih mogu kupiti još danas, do 11 sati. Nude se dvije vrste zapisa, s rokom dospijeća od tri mjeseca i kamatom od 3,75 posto te od godinu dana s kamatom 3,65 posto.

Podsjećamo, osim u FINI, mogu se kupiti i preko digitalne platforme E-riznica, prenosi hrt.hr, a minimalan iznos upisa je 1.000 eura.

Do ponoći je zaprimljeno malo više od 33.600 ponuda građana. Od toga oko 6.800 za upis na tri mjeseca, a malo manje od 27.000 ponuda za upis na godinu dana. Vrijednost dosad upisanih ponuda građana veća je od 728 milijuna eura.

Interes građana za upis trezoraca bio je veliki i u ovom krugu. Oni koji su uložili 10.000 mogu zaraditi 92 eura u kraćem roku, onom od tri mjeseca. Ako su ovaj iznos uložili na duži rok, odnosno, na godinu dana, građani će zaraditi 350 eura.

Od sutra će početi drugi krug u kojem će trezorce moći upisati i institucionalni ulagači od devet do 11 sati. Iz Ministarstva financija RH rekli su da će sljedeći mjesec biti i novo izdanje narodnih obveznica.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari