Fortenova ispituje interes za prodaju tvrtki Belje, PIK Vinkovci i Vupik

Foto: Fortenova.hr
Foto: Fortenova.hr

Fortenova grupa započela je proces ispitivanja interesa za potencijalnu prodaju svog poslovnog područja poljoprivreda, poslavši informativni materijal na adrese više moguće zainteresiranih kupaca.

Kako su izvijestili iz te grupe, neobvezujuće ponude mogućih kupaca očekuju krajem prvog tromjesečja 2024., nakon čega će biti donesena odluka o nastavku procesa potencijalne prodaje, prenosi Hina.

U poslovnom području poljoprivrede Fortenova grupe posluju kompanije Belje, PIK Vinkovci i Vupik.

“Kao i kod prodaje poslovnog područja zamrznute hrane, koja je zaključena 2021. godine, nastavak tog procesa ovisit će o kvaliteti neobvezujućih ponuda potencijalnih strateških partnera i bit će usmjeren na one koji su, osim plaćanja fer cijene, spremni dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju i očuvanju zaposlenosti i tradicije poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj”, napominju iz Fortenove.

Fortenova grupa je u svoj poljoprivredni segment proteklih godina značajno ulagala, čime je podigla ukupnu vrijednost ovog poslovnog područja. Jedna od većih investicija samo u prošloj godini bila je obnova poljoprivredne mehanizacije u agri kompanijama, vrijedna više od 60 milijuna eura.

Ako bi do realizacije prodaje došlo, primici od prodaje upotrijebili bi se za daljnje smanjivanje zaduženosti Fortenova grupe odnosno za strateške investicije u druga područja osnovne djelatnosti maloprodaje i proizvodnji hrane, priopćeno je iz Fortenove.

8 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari