FOI i Siemens Energy potpisali ugovor o suradnji

HINA/ Siniša Kalajdžija
Potpisan ugovor o suradnji između FOI-ja i Siemensa Energy, Damir Habijan, Marina Klačmer Čalopa, Boris Miljavac, Foto: HINA/ Siniša Kalajdžija

Varaždinski Fakultet organizacije i informatike (FOI) i tvrtka Siemens Energy, sklopili su ugovor o suradnji na istraživačkim i razvojnim projektima. Potpisali su ga dekanica fakulteta Marina Klačmer Čalopa i predsjednik Uprave Siemensa Energy Boris Miljavac.

“Vjerujem da naš kadar, kao i studenti koji izlaze iz naše institucije, mogu doprinijeti razvoju, a kasnije i uvođenju te nadgledanju svih digitalnih rješenja koja doprinose razvoju hrvatskog gospodarstva”, izjavila je Klačmer Čalopa.

Dodala je da će suradnja, stručna praksa i već pokrenuti istraživački projekti pokazati da kadar FOI-ja ima važnu ulogu u brzorastućem području tehnologije.

Predsjednik Uprave Siemens Energy, Boris Miljavac, rekao je da ta tvrtka ima 98.000 zaposlenika i posluje u više od 120 zemalja, dok u Hrvatskoj ima 850 zaposlenika.

“S obzirom na to da se širimo u Hrvatskoj, smatramo da je naše partnerstvo s tvrtkama s kojima dijelimo viziju o zelenoj budućnosti idealno, isto tako s udrugama i s ustanovama ovakvog tipa, znači fakultetima. Tu vidimo način da surađujemo kroz zajedničke projekte, posebno istraživačke, isto tako vidimo i kadrove koji bi mogli raditi kod nas”, istaknuo je Miljavac.

Sklapanju ugovora prisustvovao je ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, koji je ocijenio kako je Fakultet organizacije i informatike po znanju, dosegu te ulaganju u kadar, opremu i infrastrukturu na zavidnom nivou u Hrvatskoj, prenosi Hina.

“Tvrtka Siemens Energy u Hrvatskoj i svijetu usmjerena je na energetiku i obnovljive izvore energije. S druge strane, FOI je usmjeren na digitalizaciju te ulaganje u zelenu tranziciju i održivost, ali i u umjetnu inteligenciju. Stoga ne čudi da su ti partneri pronašli zajednički jezik i vjerujem da će u budućnosti doći odlični rezultati njihove suradnje”, rekao je Habijan.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari