Elon Musk predstavio Grok, sarkastični i duhoviti AI chatbot

pixabay.com
Umjetna inteligencija, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Vlasnik X-a Elon Musk javnosti je predstavio Grok, novi AI chatbot koji ima “buntovničku crtu” i sklon je humoru, a bit će dostupan premium pretplatnicima na njegovoj platformi.

Grok je inspiriran legendarnim romanom “Vodič kroz galaksiju za autostopere” pa tako ima sklonost humoru i odgovorima punim sarkazma.

Musk je to ilustrirao primjerom u kojem pita Groka da mu pomogne u izradi kokaina, i to “korak po korak”. Chatbot mu je prvo odgovorio kako je potrebno imati “diplomu iz kemije”, a potom i “laboratorij na udaljenoj lokaciji”.

U zadnjem koraku Grok ga je upozorio da pazi da ne bude uhićen, nakon čega je dodao kako se samo šalio i jer je kokain ilegalan i opasan.

Napravila ga je Muskova nova AI tvrtka xAI, čiji zaposlenici upozoravaju da Grok nije za one nesklone humoru. Jedna od njegovih posebnosti je da će korisniku moći predložiti i koja pitanja da postavi.

U prvoj će fazi biti dostupan samo malom broju ljudi kao prototip, dok će se nove mogućnosti i značajke uvoditi na redovnoj bazi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari