Dva modela Renaulta u Hrvatskoj imaju grešku, Inspektorat moli vlasnike da se jave trgovcu kod kojeg su kupili vozilo

Renault, Foto: Pixabay.com

Državni inspektorat Republike Hrvatske, putem sustava RAPEX, objavio je da su u dva modela vozila Renault pronađene greške te da se vlasnici vozila trebaju obratiti trgovcu kod kojeg su kupili vozila, objavljeno je na službenoj stranici Državnog inspektorata.

U pitanju su Renault ESPACE VI – proizveden između 10. ožujka i 28. studenog 2023.; te Renault AUSTRAL – proizveden između 21. travnja 2022. i 28. studenog 2023.godine. Proizvođač je Renault s.a.s., 122-122 bis, avenue du General Leclerc, 92100 Boulogne-Billancourt cedex, Francuska“, navedeno je u obavijesti u RAPEX sustavu.

Kao opis rizika navedeno je da postoji opasnost da naslon prednjeg sjedala može doći u kontakt s putnikom na stražnjoj klupi kada se prednje sjedalo automatski pomakne unatrag.

Vlasnici vozila trebaju se obratiti trgovcu kod kojeg su kupili vozila a navedeno je i da su dragovoljne mjere već poduzete od strane distibutera, objavio je Državni inspektorat.

Podsjećamo, RAPEX je sustav brze razmjene službenih obavijesti o mjerama i radnjama glede proizvoda koji predstavljaju ozbiljan rizik za zdravlje i sigurnost potrošača, ako u zakonodavstvu Europske unije ne postoji poseban propis s istim ciljem.

Oformljen je na temelju Zakona o općoj sigurnosti proizvoda i Uredbom o sustavu razmjene obavijesti u pogledu proizvoda, koji predstavljaju rizik za zdravlje i sigurnost potrošača (RAPEX). Brza razmjena podataka obavlja se preko kontaktnih točaka država članica i Europske komisije, te obuhvaća mjere koje se u određenim situacijama poduzimaju radi prevencije ili sprečavanja stavljanja na tržište odnosno

13 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari