Dow Jones bilježi najdulji pozitivni niz u zadnjih šest godina

Foto: John Guccione/Pexels
Novac, ilustracija Foto: John Guccione/Pexels

Na Wall Streetu su u ponedjeljak najvažniji burzovni indeksi porasli, pri čemu je Dow Jones ostvario najdulji neprekinuti pozitivni niz u zadnjih šest godina, piše Hina.

Njujorški Dow Jones indeks porastao je 183,55 bodova ili 0,52 posto, na 35.411 bodova, čime je ojačao 11. dan zaredom, što je njegov najdulji neprekinuti niz rasta još od 2017. godine. Ujedno, na najvišoj je razini od travnja prošle godine.

Istodobno, S&P 500 indeks ojačao je za 0,4 posto, na 4.554 boda, a skromni rast ostvario je i Nasdaq, za 0,19 posto, na 24.058 bodova.

Dow Jones je jučer ponajviše porastao zahvaljujući skoku cijene dionice naftne kompanije Chevron za gotovo dva posto, budući da je izvijestila o snažnoj dobiti u drugom tromjesečju.

Nasdaq je, pak, imao nešto slabiju izvedbu jer investitori traže prilike za ulaganje u dionice izvan tehnološkog sektora, čime podižu cijene dionica u sektorima poput energetskog i bankarskog.

Ipak, Nasdaq je od početka godine u plusu je 34,3 posto, nadmašivši ostale indekse i to zahvaljujući rastu cijena dionica velikih tehnoloških kompanija na krilima optimizma oko umjetne inteligencije te očekivanja da će Fed uskoro zaustaviti ciklus zaoštravanja monetarne politike.

Investitori sada čekaju objavu poslovnih rezultata Micosofta, Googleovog vlasnika Alphabeta i Meta Platformsa ovoga tjedna, koji bi trebali opravdati njihove jako visoke valutacije.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari