Dobro napreduje gradnja šibenskog lučkog terminala, projekt vrijedan 8,2 milijuna eura

Pixabay.com
Šibenik, Foto: Pixabay.com

Gradnja pomorsko-putničkog terminala u Luci Šibenik i gata Vrulje dobro napreduje, a novi objekti bi trebali biti u funkciji za manje od godinu dana, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare.

Predstavnik izvođača radova i direktor Minigradnje Antonio Perica rekao je da bi pomorsko-putnički terminal trebao biti završen za manje od godinu dana, prenosi Hina. Trenutačno su, prema njegovim riječima, u tijeku konstrukcijski radovi. Ukupna vrijednost projekta je oko 8,2 milijuna eura.

Ravnatelj Lučke uprave Šibenik Paško Dželalija izvijestio je da je ove godine kroz šibensku luku prošlo oko 193.000 putnika.

“To je ogroman broj putnika koji je dosad imao neadekvatan prostor, a sad će imati kvalitetan”, rekao je.

Projektantica Sunčana Rapaić istaknula je kako se projekt uklapa u prepoznatljivu vizuru Šibenika te je funkcionalan, održiv i s javnim prostorom ostavljenim na raspolaganje lokalnoj zajednici.

Pomorsko-putnički terminal sastojat će se od dvije zgrade, niže i više s maksimalno tri etaže. Domaći i međunarodni putnički promet bit će odvojeni. Imat će urede carine, lučke uprave i ostale te javni prostor nalik mediteranskom vrtu. Nalazit će se 15 minuta hoda od gradskih znamenitosti te s gradskom plažom činiti šetnicu.

Gradilište terminala je u srijedu obišao potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te je prisustvovao predstavljanju treće faze zahvata u okviru dogradnje gata Vrulje.

Istaknuo je kako je “renesansa na hrvatskoj obali krenula prije nekoliko godina”.

“Taj je proces krenuo i on je nezaustavljiv. Imamo puno europskih i nacionalnih projekata obnove luke, riva te kroz buduće financijske perspektive, omotnice, nacionalni plan oporavka i kontinuirani rast sredstava iz državnog proračuna, nastavljamo ulagati u lučku infrastrukturu”, rekao je.

Gradnje putničkog terminala na gatu Vrulje u Šibeniku istaknuo je kao pozitivan primjer projekta sufinanciranog sredstvima EU-a iz kohezijskog fonda i državnog proračuna, od čega će koristi imati građani i turisti.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari