Zračna luka Osijek dobit će novi putnički terminal, projekt je vrijedan 11,3 milijuna eura

Pixabay.com
Zračna luka, ilustracija Foto: Pixabay.com

Sporazum o izvođenju radova na projektu gradnje putničkog terminala u četvrtak su potpisali predstavnici Zračne luke Osijek i zajednice ponuditelja, tvrtki Projektgradnja plus, Osijek-Koteks i Trames. Projekt je vrijedan 11,3 milijuna eura s PDV-om, a rok za izvođenje radova je 14 mjeseci, prenosi Hina.

Predstavnik zajednice ponuditelja Ivica Crnković rekao je da će radovi obuhvatiti unutarnje uređenje zgrade, prilagodbu pravilima Schengena, rekonstrukciju fasade i izradu vanjske nadstrešnice.

Radovi će obuhvatiti površinu od 2.800 kvadratnih metara, uključujući fasadu zgrade.

Direktor Zračne luke Osijek Ivan Kos kaže da je osim povećanja broja letova, središnji događaj za tu zračnu luku obnova putničke zgrade izgrađene 1980. godine.

Osječka zračna luka može biti jedan od generatora gospodarske promjene u istočnoj Hrvatskoj i upravo je ovaj projekt dobar pokazatelj da se ide u tom smjeru, ocijenio je Kos.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić smatra da Zračna luka Osijek ima potencijal, ne samo u putničkom nego i gospodarskom i logističkom smislu. To su prepoznali državna, ali i lokalne vlasti, jer sufinanciramo zračne linije s Münchenom i Londonom, ali i unutar Hrvatske. Nećemo stati na tome, već ćemo otvarati i nove linije, rekao je Anušić.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić podsjetio je kako do prije dvije godine iz Osijeka nije bilo međunarodnih letova, a sada su uspostavljene linije za München i London, pa se i broj putnika povećao za 134 posto u odnosu na prošlu godinu.

Te podatke potvrđuju i turistički pokazatelji, jer je ove u odnosu na prošlu godinu 20 posto više turističkih posjeta, dodao je Radić.

Jedan odgovor

  1. Hvalevrijedan projekt koji će sigurno donijeti pozitivne promjene u Istočnoj Hrvatskoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari