Osijek nabavlja 10 novih tramvaja od Končara

Pixabay.com
Tramvaj, ilustracija Foto: Pixabay.com

Končar – Električna vozila potpisala su u srijedu s tvrtkom Gradski prijevoz putnika Osijek (GPP Osijek) okvirni sporazum o nabavi niskopodnih tramvaja za potrebe modernizacije tramvajskog voznog parka u Osijeku i prvi ugovor o nabavi 10 novih niskopodnih tramvaja, izvijestili su iz Končara putem Zagrebačke burze.

Okvirni sporazum o nabavi niskopodnih tramvaja za potrebe modernizacije tramvajskog voznog parka u Osijeku sklapa se na razdoblje do najkasnije 31. prosinca 2030. godine.

Okvirni sporazum predviđa sklapanje pojedinačnih ugovora o javnoj nabavi tijekom razdoblja ugovorenog okvirnim sporazumom, ovisno o osiguranim sredstvima naručitelja za financijsko izvršenje pojedinog ugovora o javnoj nabavi, ali koji ne prelazi iznos od 55,35 milijuna eura, bez PDV-a, prenosi Hina.

Prvi Ugovor o nabavi novih niskopodnih tramvaja za potrebe modernizacije tramvajskog voznog parka u Osijeku odnosi se na isporuku prvih 10 niskopodnih tramvaja i potpisan je u sklopu projekta Primjena zelenih tehnologija u željezničkom putničkom prijevozu iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. (NPOO), a rok za realizaciju ugovora i isporuku je 24 mjeseca od potpisa ugovora.

Potpisani ugovor nastavak je uspješnih aktivnosti Končara na domaćem tržištu na kojem su dosad isporučena 142 niskopodna tramvaja, navodi se u priopćenju iz Končara. Također se dodaje kako je uz ugovor koji je danas potpisan s GPP Osijek u tijeku i realizacija ugovora za isporuku 20 niskopodnih tramvaja za zagrebački ZET.

Tramvaj i svi njegovi važni podsustavi rezultat su vlastitog razvoja Končara, u čijoj proizvodnji sudjeluje više društava Grupe, čime je još jednom potvrđeno da je Končar jedna od vodećih regionalnih tehnoloških kompanija koja je sposobna uspješno konkurirati globalno prepoznatim proizvođačima tračničkih vozila.

Isporukom novih tramvajskih vozila za grad Osijek, Končar, kako se navodi, nastavlja trend razvoja proizvoda i rješenja kojima se smanjuje štetan utjecaj na okoliš, nudi dugogodišnja održivost proizvoda te digitalizacija okrenuta budućnosti i borbi protiv klimatskih promjena.

Kontinuiranim unaprjeđenjem tehnologija u području mobilnosti doprinosi se jednom od najvažnijih ciljeva Europske unije – uspostavi zelenog i održivog prometa, ističe se u priopćenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari