Končar i HŽ Cargo modernizirali prvu lokomotivu – još minimalno 14 godina korištenja

pixabay.com
Vlakovi na stajalištu, ilustracija Foto: Pixabay.com

Iz tvrtke Končar – električna vozila izašla je prva modernizirana lokomotiva serije 1141 kao rezultat ugovora između dvije tvrtke, priopćili su iz HŽ Carga.

Ugovor je potpisan je u svibnju 2022. godine, a cilj mu je smanjenje troškova eksploatacije i održavanja lokomotiva te povećanje njihov pouzdanosti i raspoloživosti u prometu.

Modernizacija omogućuje još minimalno 14 godina korištenja lokomotiva, a osim tehničkog unapređenja posebna pažnja posvećena je uvjetima rada strojnog osoblja, prenosi Hina.

Nakon popravka prve dvije lokomotive u sklopu ugovora vrijednog više od 1,9 milijuna eura, HŽ Cargo nastavit će razgovore o daljnjoj modernizaciji voznog parka, kaže se u priopćenju.

Direktor HŽ Carga Dragan Marčinko ističe kako je obnova i modernizacija prve lokomotive u suradnji s domaćom tvrtkom prvi korak prema realizaciji strateškog cilja obnove voznog parka, čime će se dugoročno utjecati na ostvarivanje željenih poslovnih rezultata.

Obnova voznog parka, stoji u priopćenju, postavljena je kao jedan od strateških ciljeva tvrtke HŽ Cargo kako bi se povećala profitabilnost, kao i trend rasta ukupnih prihoda zabilježen u prethodnom razdoblju. Iz te tvrtke poručuju i kako je ulaganje u željeznicu ključno i za napredak hrvatskog gospodarstva u cjelini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari