Dioničari Pevexa prošlogodišnju dobit usmjerili u investiranje

Pevex.hr
Pevex Jankomir, Zagreb, Foto: www.pevex.hr

Glavna skupština dioničara Pevexa prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora (NO) da se dobit ostvarena u 2023. godini rasporedi u zadržanu dobit, koja će se usmjeriti na daljnju investicijsku ekspanziju, izvijestili su iz ovog trgovačkog lanca.

Neto dobit Pevexa u 2023. je iznosila 43,87 milijuna eura i veća je 25,96 posto u odnosu na godinu prije. Prihodi Pevexa prošle godine su iznosili oko 446,1 milijun eura i porasli su za 15,55 posto u odnosu na 2022. godinu.

“Prošle godine Pevex je zahvaljujući doprinosu svojih zaposlenika, povjerenju kupaca te podršci poslovnih partnera i dioničara kojih je trenutno 421, ostvario povijesno najbolje poslovne rezultate. Obvezuje nas to na daljnje razvojne iskorake i ostvarenje zacrtanih strateških odrednica”, istaknuo je predsjednik Uprave, Krešimir Bubalo.

Zadržana dobit usmjerit će se na daljnju investicijsku ekspanziju i ulaganja usmjerena strateškom pozicioniranju kompanije, istaknuli su iz Pevexa. Navode i da je njihova odrednica u srednjoročnom razdoblju daljnje jačanje liderske pozicije i rasprostranjenost prodajnih centara usmjerenih lakom dostupnošću krajnjem kupcu i njegovom zadovoljstvu.

Tako nastavljaju širiti postojeću maloprodajnu mrežu od 29 prodajnih centara i ove godine otvaraju 30. prodajni centar u Poreču, a uskoro će biti otvoren i novi logističko-distributivni centar na zagrebačkom Jankomiru, prenosi Hina. Najavili su i kako će daljnje investicije osim hrvatskoga, uključiti i inozemna tržišta.

PEVEX d.d.

Savska cesta 84, 10360, Sesvete, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
446.104.945,48 (2023)
Broj zaposlenih:
2.239 (2023)

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari