Končar – Inženjering ugovorio rekonstrukciju RHE Velebit vrijednu 14,2 milijuna eura

Ferepik.com
Brana na hidroelektrani, Foto: Freepik.com/Ilustracija

Končar – Inženjering za proizvodnju i usluge ugovorio je s Hrvatskim operatorom prijenosnog sustava (HOPS) isporuku opreme i radove na rekonstrukciji reverzibilne hidroelektrane Velebit, a vrijednost ugovorenog posla je 14,2 milijuna eura, izvijestili su iz Končara putem Zagrebačke burze. 

Rekonstrukcija je ugovorena po načelu “ključ u ruke“, a od značaja je za Grupu Končar zbog sudjelovanja više njezinih društava u projektu, navodi se u objavi.

Končar ovim projektom, kako prenosi Hina, potvrđuje svoju sposobnost uvođenja složenih energetskih rješenja koja poboljšavaju pouzdanost i učinkovitost elektroenergetskih sustava te pridonosi održivom razvoju i zelenoj energetskoj tranziciji.

RHE Velebit smještena u donjem toku rijeke Zrmanje, uzvodno od Obrovca. Puštena je u pogon 1984. godine i tada je bila jedna od najvećih reverzibilnih hidroelektrana u Europi.

Rekonstrukcijom hidroelektrane poboljšat će se njezine performanse i unaprijediti plasman i evakuaciju proizvodnje iz postojećih i budućih postrojenja obnovljivih izvora, navodi se u priopćenju.

KONČAR – KET d.o.o.

Fallerovo Šetalište 22, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
137.107.569,57 (2023)
Broj zaposlenih:
368 (2023)

HOPS d.d.

Kupska ulica 4, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
367.488.698,13 (2023)
Broj zaposlenih:
1.156 (2023)

9 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari