Dovršeno pripajanje unutar Končara

Jedan od projekata, foto: Končar

Končar d.d. poslao je Zagrebačkoj burzi (ZSE) obavijest i sklopljeni ugovor o pripajanju koji je sklopljen između društava KONČAR – Elektroindustrije d.d. za proizvodnju i usluge, KONČAR – Inženjeringa d.o.o. za proizvodnju i usluge i KONČAR – Energetike i usluga d.o.o.

„Ugovor o pripajanju upućen je sudskom registru Trgovačkog suda u Zagrebu u skladu s odredbom članka 517. ZTD-a. Ugovor o pripajanju, godišnja financijska izvješća i izvješća o stanju društava koja sudjeluju u pripajanju dostupna su na internetskoj stranici društva KONČAR – Elektroindustrije d.d. za proizvodnju i usluge, s koje ih je moguće preuzeti bez naknade.“, poručeno je iz kompanije.

Podsjetimo, ova velika tvrtka odlučila se na restrukturiranje prema ‘Strategiji održivosti Grupe za razdoblje 2024. – 2026. godine, što je najavljeno prošli mjesec nakon sjednice Nadzornog odbora.

„Grupa KONČAR kao regionalni predvodnik u tehnološkom razvoju i najveći hrvatski neto izvoznik svjesna je važnosti i odgovornosti za okoliš i zajednicu u kojoj posluje. Strategija održivosti Grupe KONČAR postavljena je kroz nekoliko prioritetnih područja. Područja pokrivaju teme dekarbonizacije proizvodnje, učinkovitog korištenja resursa, kružnog gospodarstva, zdravlja, sigurnosti i razvoja zaposlenika, raznolikosti i jednakih mogućnosti, privlačenja i razvoja mladih, ulaganja u kvalitetu života lokalnih zajednica te etično i odgovorno upravljanje koje se odnosi na vlastito poslovanje, ali i dobavljački lanac.“, pojasnili su tada iz tvrtke u priopćenju ZSE kojim je najavljeno pripajanje.

Nadzorni odbor suglasan

Nadzorni odbor se suglasio s prijedlogom Uprave društva da se provede statusna promjena pripajanja povezanih društava KONČAR – Inženjering d.o.o. za proizvodnju i usluge i KONČAR – Energetika i usluge d.o.o. za usluge, na način da se navedena društva pripajaju društvu KONČAR – Elektroindustrije d.d. za proizvodnju i usluge, kao društvu preuzimatelju.

„Za pripajanje se ne traži odobrenje Glavne skupštine KONČAR – Elektroindustrije d.d. za proizvodnju i usluge kao društva preuzimatelja u skladu s odredbom članka 531. ZTD-a. Dioničari društva KONČAR – Elektroindustrije d.d. za proizvodnju i usluge čiji udjeli zajedno dosižu najmanje dvadeseti dio temeljnoga kapitala imaju pravo zahtijevati da se sazove Glavna skupština.“, poručeno je iz tvrtke ovaj tjedan u vezi pripajanja.

Tvrtka ‘Končar – Elektroindustrija d.d.’, kojoj su se pripojile dvije gore spomenute tvrtke, primarno se bavi proizvodnjom električnih strojeva i uređaja te transportnih vozila i opreme u Hrvatskoj. No to je samo jedna od tvrtki iz velike grupacije koja je hrvatski najveći neto izvoznik.

Poslovni prihodi (EUR):
33.951.576,21 (2022.)
Broj zaposlenih:
57 (2022.)

8 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari