Spajaju se tvrtke unutar Končara: Na sjednici Nadzornog odbora donesene odluke ‘važne za daljnje poslovanje i razvoj Grupe’

Laboratorijski centar, foto: Končar

Uprava tvrtke Končar d.d. obavijestila je Zagrebačku burzu (ZSE) kako je održana sjednica Nadzornog odbora te kako su „donesene odluke važne za daljnje poslovanje i razvoj Grupe KONČAR.“

Nadzorni odbor se suglasio s prijedlogom Uprave društva da se provede statusna promjena pripajanja povezanih društava KONČAR – Inženjering d.o.o. za proizvodnju i usluge i KONČAR – Energetika i usluge d.o.o. za usluge, na način da se navedena društva pripajaju društvu KONČAR – Elektroindustrije d.d. za proizvodnju i usluge, kao društvu preuzimatelju.

„Očekuje se da će novi organizacijsko-operativni model omogućiti jačanje sinergije unutar društava Grupe KONČAR s ciljem efikasnije isporuke kompleksnih rješenja s najvećom dodatnom vrijednošću.“, poručeno je iz tvrtke

Usvojena strategija

Uprava i Nadzorni odbor usvojili su pri tom i Strategiju održivosti Grupe za razdoblje 2024. – 2026. godine.

„Grupa KONČAR kao regionalni predvodnik u tehnološkom razvoju i najveći hrvatski neto izvoznik svjesna je važnosti i odgovornosti za okoliš i zajednicu u kojoj posluje. Strategija održivosti Grupe KONČAR postavljena je kroz nekoliko prioritetnih područja. Područja pokrivaju teme dekarbonizacije proizvodnje, učinkovitog korištenja resursa, kružnog gospodarstva, zdravlja, sigurnosti i razvoja zaposlenika, raznolikosti i jednakih mogućnosti, privlačenja i razvoja mladih, ulaganja u kvalitetu života lokalnih zajednica te etično i odgovorno upravljanje koje se odnosi na vlastito poslovanje, ali i dobavljački lanac.“, pojasnili su iz tvrtke u priopćenju ZSE.

Donošenjem Strategije održivosti Grupa KONČAR se obvezuje na ispunjenje konkretnih ciljeva.

Nadzorni odbor suglasio se s prijedlogom Uprave za uvođenje centralnog ERP sustava. Kao optimalno rješenje za KONČAR identificiran je SAP koji će omogućiti modernizaciju postojećih poslovnih sustava, standardizirati i poboljšati učinkovitost i centralizaciju zajedničkih procesa.

Trenutna cijena dionice tvrtke Končar – Elektroindustrija d.d. (KOEI) je 260 eura, što je blagi pad u odnosu na njenu maksimalnu cijenu u ožujku od 270 eura.

Tvrtka ‘Končar – Elektroindustrija d.d.’, kojoj će se pripojiti gore spomenute tvrtke, primarno se bavi proizvodnjom električnih strojeva i uređaja te transportnih vozila i opreme u Hrvatskoj. No to je samo jedna od tvrtki iz velike grupacije koja je hrvatski najveći neto izvoznik.

Poslovni prihodi (EUR):
33.951.576,21 (2022)
Broj zaposlenih:
57 (2022)

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari