Deutsche Bank će pokrenuti likvidacijsku tužbu protiv kineskog developera Shimao?

https://www.db.com/media/images?language_id=3&kid=bilder.redirect-en.shortcut#!
Deutsche Bank, šalteri, Preuzeto: www.db.com/media

Deutsche Bank priprema likvidacijsku tužbu u Hong Kongu protiv kineskog developera Shimao Group, rekla su dva izvora za Reuters, a ovaj potez dolazi usred sve većeg broja neplaćanja kredita i produbljivanja krize u sektoru nekretnina u Kini.

Shimao, sa sjedištem u Šangaju, je među mnogim kineskim programerima koji nisu platili offshore obveznice, nakon što su propustili otplatu kamata i glavnice za offshore obveznice vrijedne milijardu dolara u srpnju 2022. godine

Nakon te propuštene isplate, cijeli njegov offshore dug vrijedan 11,7 milijardi dolara smatra se neisplaćenim.

Njemačka banka, koja je jedan od vjerovnika Shimaoa, želi podnijeti peticiju ovaj mjesec nakon što je ocijenila da su uvjeti restrukturiranja duga investitora neprihvatljivi, rekli su dvoje ljudi koji su upoznati s tim pitanjem.

Nekoć jedan od 20 vodećih developera u Kini, Shimao je u prosincu prošle godine vjerovnicima predstavio uvjete restrukturiranja offshore duga nakon 18 mjeseci pregovora s njima.

Jedan od izvora rekao je da je kreditna izloženost Deutsche Bank prema Shimaou povezana s privatnim dolarskim obveznicama. Reuters nije mogao utvrditi iznos izloženosti Deutsche Bank prema investitoru.

Potez Deutsche Bank, ako se dovrši, bit će rijedak slučaj da velika strana financijska tvrtka pokrene tužbu za likvidaciju kineskog developera otkako je sektor skliznuo u dužničku krizu 2021.

Porast peticija za likvidaciju protiv developera dolazi u trenutku kada se Peking bori da oživi nekretninski sektor nizom mjera potpore i vjerojatno će povećati zabrinutost kupaca nekretnina o izgledima za tvrtke za nekretnine. Deutsche Bank kao i Shimao nisu odgovorili na Reutersove upite.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari