CPI Property Group potpisao ugovor o prodaji Sunčanog Hvara s kupcem iz Abu Dhabija

Pexels.com
Hvar, Hrvatska, Foto: Pexels.com/Ivan Dražić

CPI Property Group, u čijem je većinskom vlasništvu hotelijerska tvrtka Sunčani Hvar, potvrdila je Hini da je potpisala obvezujući ugovor o prodaji sto posto dionica tvrtki Sunčani Hvar Nekretnine i Sunčani Hvar s kupcem Eagle Hillsom, investitorom i developerom nekretnina i ugostiteljstva iz Abu Dhabija.

“CPI Property Group objavljuje potpisivanje obvezujućeg ugovora o prodaji 100 posto dionica Sunčani Hvar Nekretnine d.o.o. i Sunčani Hvar d.d., tvrtke koje posjeduju i upravljaju hotelima Sunčani Hvar, jedinstvenim portfeljom resorta na otoku Hvaru u Hrvatskoj.

Kupac je Eagle Hills, investitor i developer u oblasti nekretnina i ugostiteljstva sa sjedištem u Abu Dhabiju”, prenose iz CPI-ja, na upit Hine.

CPI nije precizirao koji je postignuti iznos kupoprodaje kao ni kada će biti dovršena  transakcija. Ističu da transakciju uvjetuje odobrenje hrvatske antimonopolske agencije.

“CPI Grupa i dalje bilježi snažan interes ulagača za hotele jer su se turizam i poslovna putovanja u potpunosti oporavili od razdoblja covida. Sigurni smo da će Eagle Hills doprinijeti nastavku uspjeha Hvara kao poželjne turističke destinacije”, poručio je kratko direktor CPI Hotelsa, Jan Kratina.

Sunčani Hvar najvažnija je otočna i hotelska kompanija za Hvar i Splitsko-dalmatinsku županiju, a u zadnjih 20 godina, od privatizacije do sada, promijenila nekoliko stranih vlasnika. Oni su ulagali u objekte te hotelske kuće, ali i u tržišno repozicioniranje na višu razinu kvalitete usluga i ponude.

Od 2014. u vlasništvu je CPI Grupe, a u portfelju tvrtke je nekoliko hotela, kamp, plažni klubovi i objekti. Može smjestiti oko dvije tisuće turista, a zapošljava oko 700 stalnih i sezonskih radnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari