Mars kupuje britanski Hotel Chocolat za 662 milijuna dolara

Pixabay.com
Kakao, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Mars Inc iz SAD-a kupuje britanski Hotel Chocolat za 534 milijuna funti (662 milijuna dolara), to će pomoći kompaniji da se proširi na međunarodno tržište. Dionice Hotela Chocolat skočile su nakon što su dvije kompanije u četvrtak objavile dogovor.

“Mislimo da je ovo nokaut ponuda”, rekli su analitičari Peel Hunta, dodajući da ne očekuju nikakvu protuponudu.

Izvršni direktor hotela Chocolat Angus Thirlwell i suosnivač Peter Harris koji obojica posjeduju 27 posto kapitala, prema podacima LSEG-a, rekli su da će prihvatiti ponudu, što znači da će svaki od njih zaraditi oko 144 milijuna funti.

Hotela Chocolat osnovan je prije 20 godina, a njegov deklarirani cilj bio je učiniti čokoladu uzbudljivom i imaju više od 130 trgovina, prenosi Reuters.

Thirlwell je rekao da je odveo tvrtku što je dalje mogao. Planira ostati voditi tvrtku sljedećih pet godina dok je u vlasništvu Marsa, čiji su M&M’s, Snickers i Skittles.

Brend Hotel Chocolat napredovao je u Japanu i Sjedinjenim Državama, rekao je, unatoč prethodnim neuspjesima, tvrtka će uskoro morati uspostaviti proizvodnju i izgraditi infrastrukturu na tim tržištima, zahtijevajući kapital i resurse.

“Partnerstvo s Marsom otvara mogućnosti da te stvari budu puno lakše i brže”, kazao je u intervjuu.

Upitan kako će se Hotel Chocolat, sa svojim luksuznim hotelom na imanju kakaovca u Svetoj Luciji, čokoladnim kuharicama i izumima koji izbjegavaju šećer u korist kakaovca, snaći pod multinacionalnim Marsom, Thirlwell je rekao da je uvjeren u kulturnu usklađenost, navodeći predanost održivosti.

“Ovo je nešto što se vrti oko rasta. Ne radi se o smanjivanju troškova ili sličnom”, rekao je, dodajući da očekuje da će svih 3.000 zaposlenih u Hotelu Chocolat ostati na poslu.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari