Country Gardenu curi vrijeme, do kraja dana mora isplatiti 15 milijuna dolara

Pixabay.com
Problemi u sektoru nekretnina u Kini, ilustracija Foto: Pixabay.com

Cijeli offshore dug Country Gardena smatrat će se neizmirenim ako najveći kineski privatni poduzetnik u utorak ne izvrši isplatu od 15 milijuna dolara, na kraju roka odgode od 30 dana, javlja Reuters.

Ne bude li uplate, što se i očekuje nakon što je Country Garden prošli tjedan upozorio na nemogućnost podmirivanja dužničkih obveza u inozemstvu, učinit će tvrtku posljednjom u nizu kineskih developera koji nisu podmirili svoja dugovanja.

Country Garden je također propustio druga offshore plaćanja u proteklih nekoliko tjedana, iako za te isplate još uvijek nije istekao period odgode od 30 dana.

Jedan vlasnik obveznica Country Gardena, koji je odbio biti identificiran, rekao je da do utorka u podne nije bilo uplate.

Country Garden ima gotovo 11 milijardi dolara offshore obveznica i šest milijardi dolara offshore zajmova.

Kao novi podsjetnik na to koliko su ulagači postali nervozni zbog krize u sektoru, još jedan veliki developer Gemdale doživio je pad dionica i obveznica u utorak nakon ostavke svog predsjednika.

Tri njegove obveznice izgubile su više od petine svoje vrijednosti prije nego što je njihovo trgovanje obustavljeno, a dionice su pale za devet posto.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari