Cloud rješenje zagrebačke tvrtke Syntio patentirano u Američkom uredu za patente

Foto: Promo

Zagrebačka tvrtka Syntio, koja se bavi podatkovnim inženjeringom u cloudu, dobila je patent broj 11.829.343 u Američkom uredu za patente i žigove (USPTO) za svoje rješenje kojim značajno unaprjeđuje migraciju podataka u cloud za korisnike.

Autori patenta su Tomislav Domanovac, jedan od osnivača Syntija i Ivan Zeko, Senior Data Engineer te tvrtke.

Uspješno međunarodno patentiranje od strane ove prestižne organizacije velik je uspjeh za Syntio, koji je među rijetkim hrvatskim tvrtkama s tim postignućem.

I prije ovog uspjeha, navode u priopćenju, njihovu važnost dvije je godine za redom prepoznao Financial Times, uvrstivši Syntio u svoju FT 1000 listu najbrže rastućih europskih tvrtki.

„Tijekom razvoja našeg Dataphos Publisher alata dizajnirali smo posebnu metodu koja unaprjeđuje migraciju podataka u cloud za naše korisnike. Ovo rješenje omogućuje optimizaciju poslovnih procesa vezanih uz cloud usluge, poput organizacije podataka, sažimanja informacija i na kraju, našim korisnicima omogućuje brže donošenje poslovnih odluka“, pojasnio je Davorin Cetto, direktor i jedan od osnivača Syntija.

Portfelj klijenata tvrtke Syntio uključuje vodeća multinacionalna poduzeća u području maloprodaje, logistike, telekomunikacija, financija, farmaceutike i hoteljerstva, a svoju ulogu na tržištu vide kroz povezivanje podatkovnog inženjeringa, cloud tehnologije i inovativnosti.

Konkretno, Syntio je jedan od vodećih Google Cloud partnera za data engineering na najvišoj razini. Osim Googlea, partneri su i s Amazon Web Service i Microsoft Azure.

United States Patent and Trademark Office (USPTO) federalna je agencija SAD-a, zadužena za odobravanje i registraciju patenata. Organizacija djeluje međunarodno te nastupa kao svjetski autoritet na području dodjele patenata i donosi visoke kriterije u proces patentiranja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari