Član Uprave ACI-ja dao ostavku

Josip Ostrogović, Facebook screenshot

Danas je Nadzornom odboru Društva, član Uprave Josip Ostrogović dao ostavku.

Ostrogović je ostavku obrazložio – ulaskom u Sabor RH, budući da je izabran kao zastupnik stranke HDZ. Inače on je predsjednik riječkog HDZ-a i gradski vijećnik, a ovom ostavkom poručuje da ulazi u novi saziv Sabora.

„Dana 15.05.2024. godine Nadzornom odboru Društva, član Uprave Josip Ostrogović, izjavio je ostavku koja stupa na snagu s danom 15.05.2024. godine, uz obrazloženje da je izabran kao zastupnik u 11. sazivu Hrvatskog sabora, čije prvo zasjedanje će se održati dana 16.05.2024. godine, a koja zastupnička dužnost je nespojiva s dužnosti člana Uprave u ACI d.d.“, poručeno je u dopisu tvrtke kojeg je potpisao predsjednik Uprave Kristijan Pavić.

Podsjetimo, ACI posjeduje najveći sustav marina na Mediteranu, od Umaga na krajnjem sjeveru, do Dubrovnika na krajnjem jugu hrvatske obale.

Skoro 400 tisuća nautičara posjeti barem jednu od njihovih 22 marine tijekom godine.

ACI raspolaže sa 6111 vezova, od čega 5435 u moru. Osnovnu djelatnost čini pružanje usluga godišnjeg, mjesečnog i dnevnog veza u lukama nautičkog turizma. Ostale djelatnosti, kao što su ugostiteljstvo, trgovina , charter i dr. obavljaju druge fizičke i pravne osobe temeljem ugovora o poslovnoj suradnji. Marine i sidrišta posluju na koncesijskim područjima, za što Društvo plaća koncesijske naknade, koje imaju svoju fiksnu i varijabilnu komponentu.

Redovne dionice Društva kotiraju na Zagrebačkoj burzi, a tržišna kapitalizacija na dan 30. rujna 2022. iznosila je 838,5 milijuna kuna. ACI d.d. u vlasništvu je 667 dioničara, 78,58 posto udjela u vlasništvu je Republike Hrvatske. Drugi najveći dioničar je OTP Banka s 8,37 posto udjela.

Na dan 30.rujna 2022. ACI je brojila 311 stalno zaposlenih i 53 radnika zaposlena na određeno vrijeme. Godišnji prihodi Društva u posljednjih nekoliko godina kreću se oko 30 milijuna eura.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari