Broadcom zaključio akviziciju tvrtke VMware vrijednu 69 milijardi dolara

Pixabay.com
Iskra preuzela ELMAP, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Broadcom je zaključio 69 milijardi dolara vrijednu akviziciju tvrtke za računalstvo u oblaku VMware nakon što je dobio regulatorno odobrenje na svom posljednjem velikom tržištu, Kini, okončavši višemjesečnu sagu o preuzimanju.

Prema Reutersu, sporazum, koji je bio jedan od najvećih u svijetu kada je najavljen u svibnju 2022. godine, bio je posljednji u naporima izvršnog direktora Hock Tana da potakne softversko poslovanje proizvođača čipova.

Međutim, transakcija se suočila s intenzivnim regulatornim nadzorom diljem svijeta i tvrtke su tri puta odgodile datum zaključivanja akvizicije.

Regulatorno odobrenje Kine stiglo je u utorak nakon što su stalne napetosti sa SAD-om oko strožih mjera kontrole kineskog izvoza čipova izazvale strah među nekim ulagačima o sposobnosti tvrtke da sklopi posao prije prethodno najavljenog roka 26. studenoga.

“Poboljšanje raspoloženja nakon sastanka kineskog predsjednika Xi Jinpinga s američkim predsjednikom Joeom Bidenom ranije ovog mjeseca pomoglo je smirivanju situacije”, rekao je Danny Hewson, voditelj financijske analize u AJ Bellu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari