AZTN pokreće postupak protiv Arena sporta zbog premium nogometnog sadržaja

nogomet na televiziji, Foto: Jeshoots/Pexels

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je postupak protiv zagrebačke tvrtke HD-WIN Arena Sport d.o.o. radi utvrđivanja narušavanja tržišnog natjecanja zlouporabom vladajućeg položaja, a vezano uz distribucije kanala s premium nogometnim sadržajem.

Donošenju zaključka o pokretanju postupka, pojašnjava Hina, prethodilo je ispitivanje stanja na tržištu distribucije kanala s premium nogometnim sadržajem na teritoriju Hrvatske koje je AZTN proveo na inicijativu poduzetnika Telemach Hrvatska.

Navodi se kako je pravna i ekonomska analiza pokazala da postoje snažne indicije da se HD WIN nalazi u vladajućem položaju na navedenom tržištu, te da ne primjenjuje jednake uvjete prema svojim kupcima prilikom distribucije kanala sa spomenutim sadržajem.

AZTN je, naime, utvrdio postojanje indicija da HD-WIN svojim postupanjem dovodi poduzetnika Telemach u nepovoljniji položaj na tržištu prijenosa televizijskih programa uz plaćanje naknade (Pay-TV tržištu) u odnosu na njegove konkurente.

Agencija će u konkretnom postupku utvrditi činjenično stanje u toj upravnoj stvari te ocijeniti je li poduzetnik HD-WIN zlouporabio vladajući položaj na način da je primjenjivao nejednake uvjete na istovrsne poslove s drugim poduzetnicima, čime ih je dovodio u nepovoljniji položaj u odnosu na konkurenciju.

Samo pokretanje postupka ne prejudicira odluku AZTN-a u ovom predmetu, naglasili su.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari