AZTN kaznio BOSO s 20.000 eura, nisu na vrijeme plaćali dobavljača

Pixabay.com
Novac, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je, zbog teške povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP), kaznila vinkovački trgovački lanac BOSO, s 20.000 eura, izvijestili su iz ove regulatorne agencije.

Upravni postupak pokrenut je po službenoj dužnosti, radi utvrđivanja je li navedeni trgovac, iskorištavanjem značajne pregovaračke snage, nametao nepoštenu trgovačku praksu jednom od svojih dobavljača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, prenosi Hina. Nakon provedenog postupka, AZTN je utvrdio da je BOSO iskoristio značajnu pregovaračku snagu nametanjem nepoštene trgovačke prakse.

Otkriveno je, naime, da je BOSO u razdoblju od 8. kolovoza do 26. studenoga 2020. godine, izvršavao plaćanja navedenom dobavljaču u rokovima duljim od 60 dana od dana primitka poljoprivrednog ili prehrambenog proizvoda koji je predmet isporuke, odnosno duljem od 30 dana od dana primitka svježeg proizvoda koji je predmet isporuke.

AZTN je novčanu kaznu u iznosu od 20.000 eura odredio uzimajući u obzir težinu, opseg, vrijeme trajanja i posljedice povrede za dobavljača, kao i više olakotnih okolnosti.

Agencija smatra da će ova kazna odvratiti BOSO od povrede ZNTP-a u budućnosti, a služit će i kao upozorenje za ostale kako i oni ne bi napravili istu grešku.

8 Odgovora

  1. Boso je dno dna, tamo nikad ne bi išla ne znam kako je još na tržištu treba ga bojkotirati zbog odnosa prema radnicama

  2. Nije ni cudo sto ga nisu placali kad im pecnice eksplodiraju ko da su specijalne teroristicke jedinice

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari