AZTN istražuje utjecaj suradnje Eagle Hillsa i Sunčanog Hvara na tržišno natjecanje

Pexels.com
Hvar, Hrvatska, Foto: Pexels.com/Ivan Dražić

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odlučila je pokrenuti postupka ocjene dopuštenosti suradnje poduzetnika Eagle Hills te Sunčani Hvar i Sunčani Hvar nekretnine, izvijestili su iz te regulatorne agencije.

Podsjetimo, u studenome lani CPI Property Group, u čijem je većinskom vlasništvu bila hotelijerska tvrtka Sunčani Hvar od 2014., potpisala je obvezujući ugovor o prodaji svih dionica tvrtki Sunčani Hvar Nekretnine i Sunčani Hvar s kupcem Eagle Hillsom, investitorom i developerom nekretnina i ugostiteljstva iz Abu Dhabija.

Iz AZTN-a navode da su potpunu prijavu koncentracije zaprimili 11. lipnja 2024., nakon čega je objavljen javni poziv svim zainteresiranima da AZTN-u dostave mišljenja i primjedbe na provedbu te koncentracije i zaprimljeno je jedno mišljenje zainteresirane osobe.

Na temelju dokaza dostavljenih uz prijavu, drugih raspoloživih podataka i saznanja te dostavljenih mišljenja, AZTN je izvijestio da je ocijenio da bi koncentracija mogla imati značajni učinak na tržišno natjecanje.

S obzirom na to, ističu, potrebno je provesti dubinsku ekonomsku i pravnu analizu u konkretnom predmetu kako bi se odredio utjecaj na učinkovito tržišno natjecanje, pa su pokrenuli postupak ocjene koncentracije na drugoj razini te će u roku od tri mjeseca donijeti rješenje.

Sunčani Hvar najvažnija je hotelska kompanija za Hvar i Splitsko-dalmatinsku županiju, koja je u zadnjih 20 godina, od privatizacije do sada, promijenila nekoliko stranih vlasnika. Dnevno može smjestiti oko 2.000 turista, prenosi Hina, a zapošljava oko 700 stalnih i sezonskih radnika.

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari