AZTN i DORH potpisali sporazum o suradnji u kaznenom progonu: Posebno će se štititi javna nabava

potpisivanje sporazuma, foto: PR

U ponedjeljak je potpisan sporazum o suradnji Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

Dr.sc. Mirta Kapural, dipl.iur, predsjednica Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja i Ivan Turudić, Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske, potpisali su 10. lipnja 2024. godine sporazum o suradnji ‘u cilju unaprjeđivanja suradnje na području zaštite tržišnog natjecanja, osobito u postupcima javne nabave’.

AZTN i DORH će međusobno surađivati u okviru svojih nadležnosti, i to DORH kao tijelo kaznenog progona, ovlašteno poduzimati kazneni progon za kaznena djela kojima se narušava tržišno natjecanje zabranjenim dogovorima u javnim nabavama i zabranjenim sporazumima u javnim nabavama te AZTN kao pravna osoba s javnim ovlastima koja obavlja poslove općeg, nacionalnog  i regulatornog tijela nadležnog za zaštitu tržišnog natjecanja, u cilju osiguranja učinkovitog poduzimanja kaznenog progona ovih kaznenih djela iz nadležnosti državnog odvjetnika, odnosno učinkovitog obavljanja poslova zaštite tržišnog natjecanja iz nadležnosti AZTN-a.“, poručeno je iz agencije nakon potpisivanja sporazuma.

Suradnja će se također ostvariti i uzajamnim pružanjem odgovarajuće stručne i tehničke pomoći, provođenjem kontinuirane edukacije stručnjaka AZTN-a i DORH-a na području zaštite tržišnog natjecanja, uključivanjem u obrazovne programe koje za jednu od strana organizira neko tijelo ili organizacija, zajedničkim organiziranjem edukacija, stručnih skupova, okruglih stolova ili konferencija.

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari