AZTN pretražio prostorije tvrtki iz geodetskog sektora

Pixabay.com
Tvrtke, ilustracija, Foto: Pixabay.com

AZTN je pokrenuo postupak protiv poduzetnika iz geodetskog sektora radi utvrđivanja jesu li u postupku javne nabave naručitelja Hrvatskih cesta narušili tržišno natjecanje sklapanjem zabranjenog sporazuma, pri čemu je provedena i nenajavljena pretraga poslovnih prostorija tvrtki Aequitas i Geoprojekt.

“AZTN je zaključkom o pokretanju postupka od 28. prosinca 2023., po službenoj dužnosti, pokrenuo postupak protiv poduzetnika Aequitas d.o.o. sa sjedištem u Splitu i Zajednice ponuditelja koju čine Geoprojekt d.d. sa sjedištem u Splitu, Eptisa Adria sa sjedištem u Zagrebu i Ad con sa sjedištem u Zadru. Cilj je utvrditi jesu li navedeni poduzetnici u otvorenom postupku javne nabave velike vrijednosti naručitelja Hrvatske ceste, za predmet nabave: Nadzor nad izgradnjom dionice čvora Mravince – čvor TTTS duljine 2,5 kilometra sa spojnim cestama faza 4 i 5, narušili tržišno natjecanje sklapanjem zabranjenog sporazuma u smislu članka 8. Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja”, navedeno je u objavi na internetskoj stranici Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN).

Povod za pokretanje navedenog postupka bila je inicijativa naručitelja Hrvatske ceste, prenosi Hina.

AZTN je radi utvrđivanja dodatnih činjenica i okolnosti, odnosno namjere pronalaženja dokaza koji bi trebali potvrditi indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka u konkretnom slučaju sukladno svojim ovlastima iz ZZTN-a i na temelju naloga Visokog upravnog suda RH proveo nenajavljenu pretragu poslovnih prostorija poduzetnika Aequitas i Geoprojekt, izvijestio je AZTN.

Odluku o tome jesu li predmetni poduzetnici narušili tržišno natjecanje sklapanjem zabranjenog sporazuma AZTN će donijeti nakon utvrđenog činjeničnog stanja.

S tim u vezi, AZTN napominje kako samo pokretanje postupka kao i provedba nenajavljene pretrage u konkretnom slučaju ne prejudicira odluku AZTN-a u ovom predmetu.

4 Odgovora

  1. Bas me zanima hoće li biti pokrenut ikakav postupak utvrđivanja povrede načela i pravila tržišnog natjecanja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari