Adris grupa će isplatiti dividendu od 2,57 eura po dionici

Financije.hr
Maistra: Grand Park Hotel, Rovinj Foto: Financije.hr/Lejla Barić

Dioničarima Adris grupe isplatit će se dividenda od 2,57 eura po dionici, od čega 2,28 eura iz zadržane dobiti ostvarene poslovanjem u razdoblju od 2005. do zaključno 2011. godine, te 29 centi nakon 2012. godine, odlučila je u srijedu glavna skupština te tvrtke.

Pravo na isplatu dividende pripada svim dioničarima koji 8. srpnja budu upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, a bit će isplaćena 24. srpnja.

Adris grupa lani je ostvarila ukupan prihod od 980 milijuna eura, što je za 15 posto više u usporedbi s prethodnom godinom.

Izvještajna EBITDA iznosi 171 milijun eura, a neto dobit 82,3 milijuna eura, što je rast od jedan posto.

Konsolidirana neto dobit iz redovnog poslovanja iznosi 96 milijuna eura i veća je za 19 posto. Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 63 milijuna eura i veća je za četiri posto u odnosu na lani.

Nakon što su Glavnoj skupštini predočena godišnja financijska izvješća za 2023., donesena je odluka da se lanjska neto dobit u iznosu od 8,2 milijuna eura rasporedi u zadržanu dobit.

Skupština je razrješila članovima Uprave i Nadzornog odbora kojima prestaje mandat pa je donijeta je odluka o novom sastavu.

Tijekom dana održane su i skupštine Maistre, HUP-a Zagreb i Cromarisa, glavna skupština Croatia osiguranja održana je 11. lipnja, dok će se skupština Grand hotela Imperial održati 21. lipnja.

ADRIS GRUPA d. d.

Nazorova ulica – Riva Nazor 1, Rovinj – Rovigno, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
25.059.910,78 (2023)
Broj zaposlenih:
25 (2023)

8 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari