Adris grupa planira investirati više od 600 milijuna eura u razdoblju od 2024. do 2026.

Pixabay.com
Novac, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Adris grupa u razdoblju od 2024. do 2026. planira investirati više od 600 milijuna eura, od čega više od 400 milijuna eura u turistički dio poslovanja, izvijestili su u četvrtak iz Adrisa nakon sjednice Nadzornog odbora koji je u Rovinju razmotrio i odobrio poslovni plan za to razdoblje.

Planirani iznos od 600 milijuna eura su, navode iz Adrisa, kapitalne investicije koje će se u razdoblju od 2024. do 2026. godine rasporediti na prosječno 200 milijuna eura godišnje, prenosi Hina. Osim 400 milijuna u turističko poslovanje, u te tri godine planiraju i ulaganja u zelenu energiju od 130 milijuna eura, zatim u osiguranje 65 milijuna eura, a u zdravu hranu 18 milijuna eura.

Glavnina ulaganja u turističkom dijelu ili više od 100 milijuna eura odnosi se na hotel Marjan (Split) te na gotovo 100 milijuna eura u zonu Koversada (Vrsar), dok u kampove u Rovinju i Vrsaru planiraju ulaganje od 63 milijuna eura. Uz to, više od 100 milijuna eura uložit će za održavanje kvalitete cijelog portfelja.

“Snažan investicijski ciklus, uz provođenje programa operativne izvrsnosti u svim dijelovima turističkog poslovanja, potpora je daljnjem rastu tvrtke”, naglašavaju iz Adrisa.

U vezi osiguravateljnog dijela poslovanja ističu da unatoč izazovima s kojima se susreće to tržište, prije svega zbog inflacijskih pritisaka, sve izraženijih klimatskih promjena i zaoštravanja zakonskih okvira, Croatia osiguranje nastavlja s procesom transformacije i digitalizacije u svim područjima poslovanja. S te strane, planiraju ulaganje veće od 30 milijuna eura u daljnju digitalizaciju, posebice u brend Laqo te u zdravstveni dio poslovanja.

Za tvrtku Cromaris iz Adrisa ističu da će prosječno godišnje ulagati šest milijuna eura kako bi održala kvalitetu i snagu brenda, pri čemu će naglasak biti na diferenciranim proizvodima i komercijalnoj te izvrsnosti u operacijama.

Ulaganjima od 130 milijuna eura u zelenu energiju daju potporu daljnjem organskom rastu i razvoju Adrisa, što će, kako je planirano, omogućiti rast svih ključnih pokazatelja poslovanja, zaključuju iz Adrisa.

Tvrtka je u četvrtak i svečano obilježila 20. obljetnicu osnutka Adris grupe, povodom čega je dugogodišnji predsjednik uprave i sadašnji predsjednik Nadzornog odbora Ante Vlahović poručio da su u “tih dvadeset godina napravili generacijski iskorak i stvorili jednu od vodećih nacionalnih i regionalnih kompanija”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari